Erilaisia tutustumisbingoja

Erilaisia tutustumisbingoja käytetään usein uuden ryhmän alkaessa. Tämän sivun tutustumisbingoissa ja keskustelubingoissa on samoja lauseita eri kokoisissa ruudukoissa, joista voit valita ryhmällesi sopivan. Bongausbingon pari tai ryhmä laatii itse ja lähtee etsintäretkelle.

Sivulla on muutama käyttöidea, mutta ryhmänohjaajana keksit varmasti, miten bingo toimii juuri sinun ryhmässäsi.


Helppo tutustumisbingo

Tutustumisbingon pelaaminen on helppoa ja selkeää, kun osallistujat istuvat paikallaan pöydän ääressä. Jokaiselle jaetaan yksi bingoruudukko. Vuorotellen jokainen valitsee omasta bingoruudukosta yhden itseään koskettavan lauseen ja kertoo sen toisille. Ne, joilla on sama aihe omassa ruudukossaan ja jotka ovat samaa mieltä, rastittavat oman ruutunsa. Bingoa pelataan samalla keskustellen kierros tai kaksi.

Tutustumisbingon malli

Helppoja vinkkejä

  • Yhden bingoruudukon voi jakaa jokaiseen kahvipöytään tai pienryhmään herättämään keskustelua.
  • Voit leikata bingoruudukon korteiksi. Pelaajat voivat nostaa kortin vuorotellen ja kertoa, onko väite tosi vai ei. 
  • Kuvitettu tutustumisbingo tukee ryhmän keskinäistä vuorovaikutusta, vaikka juttu ei luistaisi pelkästään puheen keinoin. Se löytyy Juttu-tuvan juttusalkusta.

Tee-se-itse Bongausbingo

Tutustuminen sujuu kuin itsestään, kun lähtee uuteen ympäristöön seikkailemaan. Bongausbingo rohkaisee eri ikäpolvia lähtemään yhteiselle etsintäretkelle.

bongausbingon malli

Kirjoittakaa tai piirtäkää tyhjiin ruutuihin mitä haluatte löytää vaikka pihalta, metsästä tai kirjastosta. Etsikää yhdessä. Kun löydätte etsimänne, vetäkää rasti ruutuun.


Vaativa keskustelubingo

Vaativa keskustelubingo vaatii aikaa ja hyvän ohjeistuksen. 

Tulosta sopivan kokoinen bingoruudukko osallistujamäärän ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Voit jakaa osallistujille samanlaisia tai erilaisia ruudukoita. 

Keskustelubingon malli

Osallistujat kulkevat juttelemassa ruudukon aiheista toistensa kanssa. Keskustelukumppani saa valita ruudukosta itseensä sopivan kuvauksen tai itseään kiinnostavan aiheen. Keskusteluhetken jälkeen kumppanin nimi kirjoitetaan ruutuun. Sen jälkeen kumppani valitsee aiheen toisen ruudukosta. 

Jos ruutuja on vähemmän kuin osallistujia, kerätään ruudukkoon mahdollisimman monen osallistujan nimi yhden kerran. Jos ruutuja on enemmän kuin osallistujia, osa osallistujista voi kirjoittaa nimensä kahteen ruutuun. 

Kun ruudukot ovat täyttyneet nimillä, ohjaaja voi luetella osallistujien nimiä sattumanvaraisessa järjestyksessä. Se, jonka ruudukossa muodostuu ensimmäisenä suora, huutaa “Bingo!”

Vinkki: 5×5-ruudukkoa voi käyttää niin, että jokainen valitsee omasta ruudukostaan viiden suoran, jonka aiheista keskustelee toisten kanssa.


RyhmäRenki-sivulta löytyy runsaasti lisää tutustumisideoita ryhmänohjaajille. Kokeile vaikka Tulemme tutuksi -kortteja, Muutoskortteja tai Tutustumiskortteja.

Hakusanat: bingoruudukko, keskustelubingo, tutustumisbingo, tulostettava bingoruudukko, helppo bingo, seurapeli, tutustumisleikkejä, ryhmäytymisleikkejä, ideoita ryhmänohjaukseen,