Kettu lentää -selkoaineisto

Suomalaiset kansansadut ovat osa kulttuuriperimäämme ja ne elävät kaiken ikäisten muistoissa. Kettu lentää -selkoaineisto tarjoaa ideoita ja välineitä suomalaisten kansansatujen ja eläinsatujen käsittelyyn ryhmissä.

Aineisto sisältää ohjeen, kansansatuja selkokielellä, ideoita ja välineitä satujen ja tarinoiden keksimiseen yhdessä sekä erilaisia eläinaiheisia kuvapelejä.

Tulosta aineisto

Vinkki: Pitikö ryhmäsi kirjoitustehtävästä Sattuman sanelema satu? Silloin kannattaa kokeilla myös Talvista tarinaa.


Eläinaiheisia värityskuvia

Aikuisten värityskirjat ovat muotia. Kuvien värittäminen auttaa keskittymään ja rauhoittaa mieltä. Värittäminen sopii myös ikäpolvien yhteiseen toimintaan.

Vihkoissa on Elina Vannisen piirtämiä kuvia ja runonsäkeitä. Tulosta vihkot tai vain haluamasi kuvat. 


Lisää eläinjuttuja

Kiinnostaako ryhmää eläimet? Sivustolta löytyy lisää eläinaiheisiä juttuja, kuten Eläimellistä elämää -kuvasarja, Lintubingo, Kalajuttuja ja Mikä eläin? -yhdyssanavisa.


Selkeä Suomi-sarja

Kettu lentää -selkoaineisto kuuluu 10-osaiseen Suomi-sarjaan. Sarjan tarkoitus on edistää selkokirjallisuuden osallistavaa ja monipuolista käyttöä ryhmätoiminnassa.

Suomi-sarjan jokaiseen osaan sisältyy otteita Oppimateriaalikeskus Opikkeen julkaisemista selkokirjoista. Kettu lentää -aineiston sadut ovat kirjasta Kettu lentää 2.


Hakusanat: materiaalia ryhmänohjaukseen, ikäpolvitoiminta, tehtäviä äidinkielen tunneille, kansansatuja, kansansadut, selkokieli, satukaava, sattuman sanelema satu, sanataide, suomalaisia eläimiä, kuvapelit, kuvalotto, tekemistä viriketoimintaan, väritystehtäviä, värityskuvia