Miina Sillanpää -selkoaineisto

Miina Sillanpää -selkoaineiston avulla voi perehtyä suomalaisen suurnaisen elämään sekä pohtia ja jakaa ryhmän kanssa omia arvojaan ja elämänkokemuksiaan. Ryhmätoimintaan tarkoitetussa aineistossa on neljä osaa: ohje, teksti, tekstiä syventäviä kysymyksiä, tehtäviä ja valokuvia.

Erityisesti aineisto sopii lokakuun alkuun, koska 1.10 on Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä. Vuonna 2018 päivän kunniaksi saa nostaa lipun salkoon 3. kerran. 

Myönteisten Muutoskorttien avulla voi miettiä omaa muuttumistaan tai kertoa muille ryhmään osallistujille heidän hyvistä ominaisuuksistaan. Ryhmä voi myös valita jokaiselle sopivan sanan ja kirjoittaa sen kunniamerkiksi vaikka kirjanmerkkiin, korttiin tai pyykkipoikaan. Näin myönteinen palaute voi lämmittää mieltä kotonakin.

Lataa ja tulosta


Selkeä Suomi-sarja

Miina Sillanpää -aineisto kuuluu 10-osaiseen Suomi-sarjaan. Sarjan tarkoitus on edistää selkokirjallisuuden osallistavaa ja monipuolista käyttöä ryhmätoiminnassa. 

Suomi-sarjan jokaiseen osaan sisältyy otteita Oppimateriaalikeskus Opikkeen julkaisemista selkokirjoista. Miina Sillanpää -selkoteksti on kirjasta Suomalaisia suurnaisia.