Pääsiäisjuttuja

Pääsiäisjuttuja-sivulta löytyy sanapelien, kysymyskorttien ja virpomalorujen lisäksi Pääsiäispulmia, joita voi käyttää vaikka Pääsiäispulmapolun tekemiseen. Valokuvasarjat sopivat muistelun ja keskustelun virikkeeksi.

Sivun lopussa on väritystehtäviä sekä eri toimijoiden pääsiäistietoa ja tekemistä.


Pääsiäispulmat

Porukalla pähkäileminen ilman kilpailua on mukavaa pääsiäisajan tekemistä. Pääsiäispulmissa on 12 erilaista tehtävää sekä tehtävien vastaukset. Jos tehtäviä ratkoo koko ryhmä, ne voi katsoa valkokankaalta tai näytöltä. Parityöskentelyssä tulosteet toimivat hyvin. 

Vinkki: Pulmailijoille kannattaa jakaa kyniä ja paperia.


Pääsiäispulmapolku

Pääsiäispulmista voi tehdä Pääsiäispulmapolun sisälle tai ulos. Kaikkia pulmia ei tarvitse käyttää. Pareille tai pienille porukoille voi antaa 10 tai 12 pulman vastauspaperin, johon ratkaisut voi merkitä. 

Mikä sen on? Kuin ritari, tuo mahtava miekkonen, kera kypärän, kannusten. Pihalla kulkee isännän elkein ja luulee itsensä herraksi melkein.

Polun pulmanpaikat voi merkitä karttaan tai viitoittaa reitin vaikka kepeistä tehdyillä nuolilla, värikkäillä nauhoilla tai virpomavitsoilla. Pulmapolulla hyväksytään kaikki luovat ratkaisut!

Vinkki: Palkinnoksi voi antaa kaikille oman virpomalorukortin virpomisen kera.


Virpomalorut

Virpomaloru: Virpoi varpoi vihtat teil, kanan kankust munat meil.

Palmusunnuntaihin kuuluvat virpomaluvut eli virpomalorut ja virpomavitsat. Ryhmä voi tehdä virpomavitsoja ja sen jälkeen virpoa vaikka vierustoverin valitsemallaan virpomalorulla. Perinteisesti virpomavitsa tehdään pajunoksasta, jossa on pajunkissoja. Koristeluun voi käyttää kreppipaperia, karkkipapereita tai höyheniä. 

Vinkki: Vitsaan voi kiinnittää kortin, jossa on virpomaloru.


Pääsiäissanapelit

Helppoja sanapelejä ovat Yhdistä pääsiäistavut ja Yhdistä yhdyssanat. Pääsiäissananselityspelissä voi selittää, piirtää, elehtiä ja antaa toisten arvata, mikä sana on kortissa. Pääsiäissanakortteja voi täydentää keväisillä sanoilla tai keksiä lisää itse. Pääsiäissanat tulevat tutuksi tai nousevat mieleen myös sanasokkeloa tehdessä. 

Pääsiäissanasokkelu: Mitä pääsiäissanoja löydät?


Pääsiäiskysymykset

Pääsiäiskysymykset kuljettavat keskustelun pääsiäiseen ja herättelevät muistoja, auttavat sanoittamaan toiveita tai ilmaisemaan mielipiteitä. 


Valokuvia muisteluun

Kolme ensimmäistä kuvasarjaa on tulostusta varten. Viimeisen kuvasarjan voi näyttää näytöltä tai valkokankaalta.


Väritystehtäviä

Hahmotus- ja päättelykykyä voi harjoittaa värittämällä tai piirtämällä.

Väritystehtävä: pääsiäismuna ruudukossa.

Vinkki: Väritystehtäviä-sivulla on lisää tehtäviä ja erilaisia tulostettavia ruudukoita.


Yleistä pääsiäistietoa

Virpominen

Mämmi

Pääsiäisaskartelua ja -tekemistä

Pääsiäistestit


Hakusanat: ideoita pääsiäisen viettoon, tekemistä ryhmätoimintaan, aivojumppaa ryhmille, pulmarata, tehtävärata, virpomaluvut, virpomalorut, virvonta, muistiharjoituksia, sanapelejä, visailua ryhmille, muistelu, pääsiäiskuvia muistelua varten, väritystehtäviä, värityskuvia