Syksyiset kysymykset

Syksyiset kysymykset kuljettavat keskustelun syksyyn ja herättelevät muistoja, auttavat sanoittamaan toiveita tai ilmaisemaan mielipiteitä. 

Keskustelun pohjalta voi suunnitella syyskauden toimintaa. Ajatusten jakamisen jälkeen ryhmän toiminnasta tai yhteisestä arjesta voi tehdä osallistujien tai asukkaiden toiveiden mukaisen ja heidän omia perinteitään kunnioittavan.

Käyttäjien toivomat helpommat kysymykset ovat nyt saatavilla! Kaikkein helpointa on vastata kysymyksiin, joissa on valmiita vastausvaihtoehtoja. Vaativammat kysymykset löytyvät myös ruotsiksi ja kaksikielisenä.


Syyskysymykset vastausvaihtoehdoilla

Tarvitsetko helpot syyskysymykset aikuisille, joilta juttu ei luista sujuvasti tai sanat eivät muistu mieleen? Kokeile kysymyksiä, joissa on valmiit vastausvaihtoehdot!

Syksyiset kysymykset; Mikä on sinusta paras omenalajike?

Kysymykset näytölle tai valkokankaalle

Tulostettavat kortit


Helpot syyskysymykset

Nämä syyskysymykset ovat vaativampia kuin monivalinta-kysymykset, mutta aiheet ovat melko helppoja.

Esimerkkejä kysymyksistä

  • Mikä on lempimarjasi?
  • Oletko tehnyt marjoista hilloa tai mehua?
  • Mitä uutta haluat oppia tänä syksynä?

Tulostettavat kortit

Onnenpyörä-nettipeli

Onnenpyörä

Millaisen kysymyksen tai tehtävän seuraava peliin osallistuja saa? Se selviää, kun pyöräyttää onnenpyörää. Jos samaa kysymystä ei haluta pelin aikana toista kertaa, kysymyksen voi poistaa vastaamisen jälkeen POISTA-painikkeella.


Syksyiset kysymykset – Höstfrågor

Syksyiset kysymyskortit sisältävät täydennettäviä lauseita ja osa niistä on varsin vaikeita. Kysymykset löytyvät erikseen suomeksi ja ruotsiksi sekä kaksikielisenä.

Esimerkkejä

  • Syksyinen puuha, josta nautin eniten, on…
  • Syksyllä voisin mennä kurssille, koska…
  • Syksyllä minulla on tapana säilöä tai pakastaa…

Tulostettavat kortit


Kaipaatko lisää syksyistä tekemistä? Kokeile, mitä muuta SYKSY-aihepiiristä löytyy!

Hakusanat: kysymyskortit, keskustelukortit, monivalinta, afasia, puheterapia, afasiaryhmät, toiminnallisia menetelmiä ryhmänohjaukseen, keskustelukysymyksiä, keskustelun aiheita, kysymyksiä ryhmille, syyskauden suunnittelu, osallistava suunnittelu