Ystäväkirjat ja värssyt

Ystävyys on kuin pikkuinen ukko, 
jolla on kädessä avain ja lukko.
Niillä se sitoo ystävät yhteen,
niin kuin maamies pellolla lyhteen.

Värssyt ja muistolauseet

Monille meistä muistovihkon, kiiltokuvakirjan tai värssykirjan täyttäminen on tuttua nuoruusvuosilta. Varsinkin 30–60-luvuilla syntyneillä tytöillä oli muistovihko, johon luokkatoverit ja opettajat kirjoittivat värssyjä. Vihkoa koristivat kiiltokuvat, esimerkiksi ruusut, orvokit, lapset ja enkelit.

Muistin virkistykseksi voi tulostaa vanhoja ja tuttuja värssyjä. Niistä ja kiiltokuvista voi tehdä kortteja, joita voi postittaa ystävälle tai hänelle, joka ei tällä kerralla päässyt osallistumaan ryhmään.

Lataa ja tulosta


Ystäväkirjat

Ohjeiden mukaan täytettävät ystäväkirjat korvasivat vähitellen muistokirjat 60- ja 70-luvulla. Ystäväkirjaa voi käyttää ryhmissä tutustumiseen tai ystävyyden syventämiseen. 

Alla on muutama erilainen ystäväkirja-vaihtoehto. Ystävystymisen vihkosta on kaksi vaihtoehtoa. Täyttäjä voi vastata avoimiin kysymyksiin tai valita valmiista vaihtoehdoista. Perinteinen ystäväni-kirja mukailee tavallista 50-60-luvun ystäväni-kirjaa. 

Ystäväkirjan sivua voi täyttää parin kanssa keskustellen. Sivun voi  antaa myös kotitehtäväksi tapaamisten välillä. Jos ryhmä haluaa, jokaiselle voi kopioida koko ryhmän ystäväkirjan sivut.

Lataa ja tulosta

Vinkki: Ystäväkirjat ja värssyt sopivat varsinkin ystävänpäivän viettoon.