Autodomino

Autodomino-pelin ohessa voi jutella vanhoista autoista tai autoreissuista – ainakin silloin, kun pelaa helpompaa dominoa, jossa yhdistetään autonpuolikkaita. Domino, jossa auton kuva yhdistetään automerkin nimeen, on paljon haastavampi. Silloin pelaaminen vaatii keskittymistä ja haastaa lähimuistia, joten se on erinomaista aivojumppaa. 


Helpompi autodomino

Tämä domino on hieman tavallista kuvadominoa haastavampi, koska pelissä yhdistetään autojen puolikkaita. Dominon kääntämiseen tarvitaan rengaskortti.

Autodomino-pelissä yhdistetään autojen puolikkaita.

Tiedostoissa on mukana kuvadominon valmistus- ja peliohjeet.


Haastava autodomino

Haastavassa autodominossa on kuvien lisäksi automerkkien nimiä. Tarkoituksena on, että kuvan jälkeen laitetaan kortti, jossa on kyseisen auton nimi. Pelissä on myös jokeri, matkakortti, joka käy minkä tahansa kortin kanssa ja kääntää dominon.

Autodomino, jossa yhdistetään autojen kuvia ja autojen nimiä..

Tämä domino on paljon haastavampi kuin tavallinen kuvadomino. Pelaaminen vaatii keskittymistä ja lähimuistia, joten se on erinomaista aivotreeniä.

Pelin alussa kannattaa käydä läpi, mitkä kuvat ja sanat liittyvät toisiinsa. Tarvittaessa voit tulostaa autojen kuvat ja merkit muistin tueksi. Pelaajat voivat myös muodostaa yhteistyötä tekeviä pareja, jos aivot nyrjähtävät yksin pohtiessa.

Ohjetta voi soveltaa pelaajille sopivaksi. Jos matkakortit jättää pois, säännöt on helpompi muistaa. Jos pelaajat näkevät hyvin ja ovat näppäriä, pienikokoiset kortit riittävät.

Automuistipeli

Voit tehdä vaativan muistipelin, jos leikkaat dominon korteista kuvan ja sanan erikseen. Jätä silloin matkakortit pois.


Keksittekö yhdessä paremmat ohjeet? Laittakaa oma ehdotuksenne RyhmäRengin emännälle vaikka sähköpostilla.

Kaipaako ryhmäsi toisenlaisia kuvadominoita? Niitä löytyy DOMINO-avainsanalla.

Hakusanat: kuvadomino päivätoimintaan, seurapeli muistiryhmiin, tekemistä miesten ryhmätoimintaan, aivojumppa, aivotreeni, muistiharjoitus, muistitreeni, vanhat autot