Iloiset ennustukset

Iloiset ennustukset sopivat hyvin mielialan nostattamiseksi esimerkiksi ryhmän kokoontumisen lopuksi, kauden ensimmäiselle tai viimeiselle tapaamiskerralle sekä juhliin. Varsinkin uusivuosi on ennustusten aikaa. 

Taikahatun taikoma ennustus toimii ympäri vuoden. Jos osallistujia on paljon, ennustuksia on tarkoitus tehdä monta kierrosta tai kaipaatte hurjempia ennustuksia, niin yhdistäkää mukaan eri vuodenaikojen kortteja.


Iloiset ennustukset

Valmistelu

  • Tulosta kortit ja leikkaa ne mustaa viivaa pitkin. Paksumpi paperi tai laminointi tekevät korteista kestävät.
  • Jos tarvitset kortit isommassa koossa, niin tulosta ja sovita ne A3-paperille.
  • Kirjoita osallistujien nimet tyhjälle viivalle. Voit kirjoittaa lisäksi julkisuuden henkilöiden nimiä.
  • Jaa kortit numeroiden mukaan pinoihin teksti alaspäin. Korttien käsittely ryhmässä on helpompaa, jos otat avuksi tarjottimen. Voit myös pitää kortteja neljässä numeroidussa pussissa, korissa, lippalakissa tai hatussa.

Ennustusohje

Jokainen osallistuja nostaa vuorollaan neljä korttia, yhden jokaisesta pinosta, ja lukee saamansa ennustuksen ääneen. Jos ensimmäisessä kortissa sattuu olemaan oma nimi, sen voi vaihtaa. Lopuksi nimen sisältävän kortin voi palauttaa takaisin pinoon.

Ennustukset voi tätä ennen kirjoittaa ylös tai kuvata, jos osallistujat haluavat ne muistaa. Ennustusten  muistelu myöhemmin on hyvä muistiharjoitus.

Ennustuskortit

Vinkki: Omia ennustuksia voi kirjoittaa myös tyhjiin kortteihin, joita on Taikahattu-tiedoston lopussa.


Lisää ennustamiseen liittyvää tekemistä löytyy avainsanalla ENNUSTAMINEN.

Hakusanat: ennustuskortit, uusivuosi, uudenvuoden taika, seurapeli, yhteishenki, hauskanpito, toiminnallinen menetelmä, mielialan nostatus, ideoita ryhmänohjaukseen, kaikenikäiset


Iloiset ennustuskortit on tuotettu yhdessä Kirsi Anthonin (yhteisöpedagogi AMK, geronomi AMK) kanssa.