Iloiset ennustukset

Iloiset ennustukset sopivat hyvin mielialan nostattamiseksi esimerkiksi ryhmän kokoontumisen lopuksi, kauden ensimmäiselle tai viimeiselle tapaamiskerralle sekä juhliin. Varsinkin uusivuosi on ennustusten aikaa. 

Taikahatun taikoma ennustus toimii ympäri vuoden. Jos osallistujia on paljon, ennustuksia on tarkoitus tehdä monta kierrosta tai kaipaatte hurjempia ennustuksia, niin yhdistäkää mukaan eri vuodenaikojen kortteja.


Iloiset ennustukset

Valmistelu

  • Tulosta kortit ja leikkaa ne mustaa viivaa pitkin. Paksumpi paperi tai laminointi tekevät korteista kestävät.
  • Kirjoittakaa yhdessä nimiä tyhjille viivoille. Jos kirjoitat nimet valmiiksi, valitse osallistujien ja heidän tuntemiensa ihmisten nimiä. Voit kirjoittaa lisäksi julkisuuden henkilöiden nimiä.
  • Jaa kortit numeroiden mukaan pinoihin teksti alaspäin. Korttien käsittely ryhmässä on helpompaa, jos otat avuksi tarjottimen. Voit myös pitää kortteja neljässä numeroidussa pussissa, korissa, lippalakissa tai hatussa.

Ennustusohje

Jokainen osallistuja nostaa vuorollaan neljä korttia, yhden jokaisesta pinosta, ja lukee saamansa ennustuksen ääneen. Jos ensimmäisessä kortissa sattuu olemaan oma nimi, sen voi vaihtaa. Lopuksi nimikortin voi palauttaa takaisin pinoon.

Tulostettavat ennustuskortit

Vinkkejä

  • Jos osallistujat haluavat, niin ennustukset voi kirjoittaa ylös tai kuvata.
  • Ennustusten muistelu myöhemmin on hyvä muistiharjoitus.
  • Kun ryhmä on päässyt vauhtiin ja systeemi tullut tutuksi, niin osallistujia voi pyytää keksimään omia vaihtoehtojaan tyhjiin kortteihin.

Lisää ennustamiseen liittyvää tekemistä löytyy avainsanalla ENNUSTAMINEN.

Hakusanat: Iloiset ennustukset, ennustuskortit, uusivuosi, uudenvuoden taika, seurapeli, yhteishenki, hauskanpito, toiminnallinen menetelmä, mielialan nostatus, ideoita ryhmänohjaukseen, kaikenikäiset


Iloiset ennustuskortit ovat syntyneet Kirsi Anthonin (yhteisöpedagogi AMK, geronomi AMK) ja Kirsi Alastalon yhteistyön tuloksena.