Iskelmätähdet ja hitit

Kuka suomalainen iskelmätähti on nimeltään Alen Vale? Entä Ladan turma?

Tähti-anagrammit ovat kovan luokan aivopähkinöitä ryhmän purtavaksi. Kuvavihje helpottaa keksimistä. Voit heijastaa anagrammit valkokankaalle, näyttää näytöltä tai kirjoittaa paperille. 

Lataa ja heijasta Tähti-anagrammit

Vinkkejä

Ennen visailun aloittamista kannattaa näyttää esimerkki miten arvoitus ratkaistaan.

Ratkaisun keksimistä voi tarvittaessa helpottaa esimerkiksi miettimällä vastausta pareittain tai pienryhmissä, näyttämällä sanalistan tai kuvakokoelman, kirjoittamalla anagrammin kirjaimet erillisille paperilapuille tai antamalla ratkaisijoiden kirjoittaa anagrammi paperille reilun kokoisena mustalla tussilla ja leikata se kirjaimiksi.


Yleistä anagrammeista

Anagrammi tarkoittaa sanaa tai lausetta, joka koostuu samoista kirjaimista kuin joku toinen sana tai lause. Anagrammeja on helppo muodostaa verkkosivulla Arrakin anagrammikoneella.


Tähti ja hitti -peli

Annikki Tähti + Kuningaskobra, Laila Kinnunen + Lazzarella

Tähti ja hitti -pelissä on 56 suomalaisen iskelmätähden nimi ja valokuva. Jokaiselta tähdeltä on valittu yksi hitti. Yhdistämällä nimen, hitin ja kuvan voi pelata monin tavoin. Vastaussivuilta löytyvät kuvat, nimet ja vuosikymmenet, jolloin hitti on julkaistu.

Sovella Tähti ja hitti -peli sopivaksi

Yhdistä tähti ja hitti: Jaa pareille tai pienryhmille sopiva määrä tähtien ja hittien nimiä. Osallistujat voivat kertoa, mikä vuosikymmen heitä kiinnostaa. Pyydä osallistujia yhdistämään nimet.

Yhdistä tähden nimi ja kuva: Jaa pareille tai pienryhmille sopiva määrä tähtien nimiä ja kuvia. Pyydä osallistujia yhdistämään nimi ja kuva.

Arvaa mikä tähti tai hitti: Kuunnelkaa hittien alkuja ja arvatkaa mikä tähti tai hitti on kyseessä. Vastata voi myös osoittamalla nimeä tai kuvaa.

Lataa ja tulosta Tähti ja hitti -peli