Joululauluvisat

Joululauluvisat ja jouluiset laulupähkinät tuovat mieleen oikean joululaulu-potpurin. Nettipelissä arvaillaan laulun nimeä hirsipuu-peliä pelaamalla.


Jouluiset laulupähkinät

Kymmenen kohdan lauluvisa saa muistelemaan sanoja ja säveliä. Visan idea on valita, sisältyykö säe a, b, c vai d kyseiseen joululauluun. Parhaiten vastaus löytyy hyräilemällä.

 

Mikä säe kuuluu lauluun Juhla on verraton?

 

Jos lauluvisaa ratkoo koko ryhmä, kysymykset kannattaa näyttää valkokankaalta. Parityöskentelyssä tulosteet toimivat hyvin. 

Diat valkokankaalle

Tulosteet

Tässä oikeat vastaukset lyhyesti: 1d, 2a, 3a, 4b, 5d, 6b, 7a, 8c, 9d, 10c


Tulostettavat joululauluvisat

Kun kuulet säkeen: ”En etsi valtaa, loistoa”, alkaako laulu soida mielessäsi? Joululauluvisoissa on tarkoituksena yhdistää laulun alku toiseen osaan. Laulut ovat vanhoja ja tuttuja joululauluja.

Joululauluvisan esimerkki: Joulupuu on rakennettu... yhdistetään lauseeseen ...joulu on jo ovella.

Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Tiedoston viimeisellä sivulla on visan vastaukset aakkosjärjestyksessä.

Esimerkki: Jaa ryhmä pienryhmiin ja anna niille saman verran samoja suikaleita. Pyydä jryhmiä yhdistämään laulujen alku ja loppu. Voit myös antaa vihjeitä soittamalla tai hyräilemällä. Anna tilaa laulamiselle ja keskustelulle.


Nettipelin tunnus

Joululauluvisat hirsipuuna

Hirsipuu on monille lapsuudesta tuttu peli ja nettipeliä pelataan samalla tavalla. Pelaajat ehdottavat kirjaimia. Jos kirjain sopii, se siirtyy katkoviivalle. Jos kirjain ei sovi, hirsipuuhun joutuminen lähestyy. 

Peliä voi pelata yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Kimppapelissä pelaajat ehdottavat kirjaimia vuorotellen. Kaikissa peleissä on 10 joululaulun nimeä.

Järjestä tavut oikeaan järjestykseen

Tulosta joululaulut tavuittain

Jaa yhden tai useamman joululaulun palat pareille ratkaistavaksi. Tavuista muodostuu laulun alku, koska se on usein laulun nimeä tutumpi.

Vinkki: Tavupaloja yhdistämällä voi keksiä vaikka oman tonttunimen tai tarinan ensimmäisen lauseen.


Haluatko tulostaa ryhmälle selvät sanat? Joululaulujen sanoja löytyy Vahvikkeesta.

Lisää RyhmäRengin jouluista tekemistä löytyy avainsanalla JOULU.

Hakusanat: joulutehtäviä, joululauluvisa, joulutietovisa, musiikkimuistoja, aivojumppaa muistiryhmille, tekemistä ryhmätoimintaan, ikäpolvitoiminta, tehtäviä kaikenikäisille, ideoita ryhmänohjaukseen