Kukkadomino

Kukkadomino-pelit tekevät pelipöydästä kukkakedon. Tavallinen kuvadomino on tosi helppo ja monille tuttu peli. Domino, jossa kukan kuva yhdistetään kukan nimeen, on paljon haastavampi. Silloin pelaaminen vaatii keskittymistä ja haastaa lähimuistia, joten se on erinomaista aivojumppaa. 

Molemmista dominoista on kaksi kokoa. Jos joku pelaaja ei näe hyvin, kannattaa valita reilu koko.


Helppo kukkadomino

Helpossa kukkadominossa on kahdeksan erilaista kukkaa. Jos pelaajia on vain muutama, voi pelata seitsemällä kukalla tai jättää tuplakortit pois.

Kukkadomino-pelin kuva.

Tiedostoissa on mukana kuvadominon valmistus- ja peliohjeet.

Huom. Reilun kokoinen domino on kahdessa tiedostossa, koska muuten tulostuslaatuinen tiedosto olisi liian suuri.


Haastava kukkadomino

Haastavassa kukkadominossa on kukkakuvien lisäksi kukkien nimiä. Tarkoituksena on, että kuvan jälkeen laitetaan kortti, jossa on kyseisen kukan nimi. Pelissä on myös jokeri, nuppukortti, joka käy minkä tahansa kortin kanssa.

Haastavan kukkadomino-pelin kuva. Kukan kuva ja kukan nimi ovat vuorotellen.

Pelin alussa kannattaa käydä läpi, mitkä kuvat ja sanat liittyvät toisiinsa. Pelaajat voivat myös muodostaa yhteistyötä tekeviä pareja, jos aivot nyrjähtävät yksin pohtiessa. 

Huom. Reilun kokoinen domino on kahdessa tiedostossa, koska muuten tulostuslaatuinen tiedosto olisi liian suuri.

Kukkamuistipeli

Voit tehdä vaativan muistipelin, jos leikkaat kuvadominon korteista kuvan ja kukan nimen erikseen. Jätä silloin nuppukortit pois.


Kaipaako ryhmäsi toisenlaisia kuvadominoita? Niitä löytyy DOMINO-avainsanalla.

Hakusanat: helppo kuvadomino päivätoimintaan, seurapeli muistiryhmiin, aivojumppa, aivotreeni, muistiharjoitus, muistitreeni, luontodomino