Tulostettavat lahjarasiat

Tulostettavat lahjarasiat -sivulla on erilaisia rasiamalleja ohjeineen. Rasioihin voi pakata pieniä lahjoja, joulumakeisia, häämakeisia tai rasioista voi koota vaikka joulukalenterin. Ehkä ryhmä haluaa ilahduttaa palvelutalon asukkaita ja tehdä heille lahjarasiat pienen makupalan kera? Rasioiden tekeminen on samalla kädentaitoja harjoittavaa aivojumppaa.

Paperin valinta

Rasioiden valmistamiseen sopii tavallista kopiopaperia (80 g/m2) paksumpi paperi, esimerkiksi 120–160 g/m2, joka menee vielä hyvin tulostimesta läpi. Mitä isompi rasia on, sitä paksumpi paperi tekee rasiasta tukevan. Erilaisia tulostamiseen sopivia papereita löytyy kirjakaupoista, askarteluliikkeistä sekä tavaratalojen paperiosastoilta. Kukka-, Joulu- ja Enkelirasiat kannattaa tulostaa valkoiselle tai vaalealle paperille.

Hyviä tulostukseen sopivia papereita ei ole aina saatavilla. Rasiamalleja voi käyttää myös kaavana. Leikkaa ensin malli irti tulosteesta ja piirrä sen ääriviivat toiselle paperille tai kartongille. Merkitse mahdollisten reikien paikat tai viiltojen alkupisteet neulalla.

Rasiamallien muunteleminen

Tulostettavat lahjarasiat -sivun rasiamallit ovat vain ehdotuksia. Malleja voi muunnella esimerkiksi valitsemalla yksivärisiä tai kuvioituja erikoispapereita. Piirtämällä ja maalaamalla saa juuri sellaisen rasian kuin haluaa. Rasioita voi koristella myös tarroilla ja kiiltokuvilla. Kun rasianteko tulee tutuksi, voi mallin muotoa tai kokoa alkaa muunnella.


Rasiamallit

Tähtirasia

Tulostettavat lahjarasiat - Tähtirasiat kulta- ja hopeapaperista

Sydänrasia

Tulostettavat lahjarasiat - Sydänrasiat paperista

Pyramidirasia

Tulostettavat lahjarasiat - Pyramidirasiat

Tyynyrasia

Tulostettavat lahjarasiat - Tyynyrasiat

Joulurasiat

Joulurasiat ja enkelirasiat

Joulukalenterirasiat

Joulukalenterirasiat, pyramidimalli

Voit tehdä numeroiduista rasioista joulukalenterin, jonka ripustat vaikka oksiin koristeeksi. Jokaiselle sivulla on myös tähtirasia, koska paperille jäi sopivasti tilaa.


Kaipaatko juhliisi koristeita? Kokeile lippusiimoja!

Avainsanat: Tulostettavat lahjarasiat, laatikko, rasia, kotelo, lahjapakkaus, lahjarasia, kääre, kartonkikotelo, häämakeiset, hääkarkit, askartelu, kaava, taitteluohje, rasiamalli, rasiakaava, tee-se-itse, askarteluohje, kädentaidot, ystävänpäivä, muistaminen, askartelu