Värityskuvia

Värityskuvia-sivulta voi tulostaa helppoja värityskuvia aikuisille.

Lapsuudesta tuttu puuha voi rauhoittaa levotonta mieltä ja kotoisat aiheet voivat innostaa muisteluun. Jos värittäminen tuntuu lasten leikiltä, niin taideaiheiset kuvat saattavat toimia. Värityskuvat sopivat myös taiteeseen tutustumiseen sekä ikäpolvien yhteiseen puuhasteluun.


Huvia ja hyötyä

Muutama vuosi sitten aikuiset innostuivat värityskirjoista. Värittäminen onkin rentouttavaa tekemistä, joka saa ajatukset rauhoittumaan. 

Kun ihminen värittää, hän keskittyy ja aistit herkistyvät samaan tapaan kuin kävelylenkillä tai musiikkia kuunnellessa.

Vanhus värittää värityskirjaa.

Värittäminen on yksinkertaista ja rajattua käden ja aivojen yhteistyötä, jossa ei tarvitse tehdä liikaa päätöksiä ja tulosta syntyy heti. Siksi värittäminen tuottaa monille mielihyvää ja lievittää stressiä. 


Muistoja herättävät värityskuvat

Kun värittää tutulta tuntuvan olohuoneen tai keittiön kuvaa, muistot kodin väreistä ja esineistä nousevat mieleen. Myös eläinaiheet ovat monien sydäntä lähellä.

Vihkoissa on Elina Vannisen piirtämiä kuvia, jotka on muokattu värityskuviksi.

Tyypillinen olohuone värityskuvana.

Tulostettavat värityskirjat


Taideaiheiset värityskuvat

Taideaiheiset värityskuvat on muokattu tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden teoksista. Kuvia värittäessä voi tutustua taiteilijan kädenjälkeen ja samalla ilmaista oman näkemyksensä teoksesta.

Rudolf Koivun kuvitusta: Pieni pyykkäri koivun alla.

Tulostettavat värityskuvat

Magnus von Wright: Hatanpää Härmälästä nähtynä -värityskuva.

Tiedoksi: Teokset ovat CC0-kuvia. Tekijänoikeuksien suoja-aika on päättynyt, koska taiteilijoiden kuolemasta on vähintään 70 vuotta.


Lisää väritettävää


Hakusanat: helppoja väritystehtäviä, värityskuvat aikuisille, väritystehtäviä vanhuksille, väritä taidekuvia, kuvaamataitoa alakouluun, tekemistä viriketoimintaan, virikkeitä vanhuksille, muistelukuvia väritettäväksi, nostalgia, muisteleminen, ikäpolvitoiminta, Rudolf Koivun kuvituksia, Suomen taiteen kultakausi