Arvaa mikä kuva? -peli

Onko lapsella tumma tukka? Entä leikkiikö lapsi? Pelaajat kysyvät ja ohjaaja vastaa kyllä, ei tai en tiedä. Arvaa mikä kuva? -pelin lapsiaiheiset kuvat voivat herkistää myös muistelemaan.

Peliä voi pelata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 


Arvaa mikä kuva? -peliohjeita

Porukkapeli

Pelaajat valitsevat ohjaajan. Kukin pelaaja saa eteensä 12 valokuvan pelialustan, ison tai pienen. Yksi pelaajista nostaa ohjaajalle yhden sattumanvaraisen kuvakortin, jonka vain ohjaaja näkee. Pelaajien tehtävä on esittää vuorotellen ohjaajalle kysymyksiä, joihin ohjaaja voi vastata kyllä, ei tai en tiedä. Joku pelaajista voi kysyä esimerkiksi Onko lapsi ulkona? Jos ohjaajan vastaus on kyllä, niin pelaajat peittävät ne kuvat, joissa lapsi on sisällä. Jos vastaus on ei, niin pelaajat peittävät ne kuvat, joissa lapsi on ulkona. Jos vastaus on en tiedä, pelaajat harkitsevat, voiko jonkin kuvan peittää. Vastausten perusteella pelaajat yrittävät ratkaista, minkä nimisen lapsen kuva ohjaajan kädessä on.

Muutama pelikierros saattaa mennä harjoitteluun. Kun pelaajat kaipaavat haastetta, voi kuvat jättää peittämättä. Silloin vastaukset täytyy muistaa.

Kaksinpeli

Kaksinpelissä molemmilla pelaajilla on sekä pelialusta että kuvakortti, jota toinen pelaaja ei näe. Pelaajat kysyvät toisiltaan kysymyksiä vuorotellen, kunnes jompikumpi käyttää vuoronsa kysymällä Onko lapsen nimi _ _ _? Jos arvaus on väärä, vuoro siirtyy toiselle pelaajalle.

Kuka puuttuu?

Kuvakortit voi levittää pöydälle ja pyytää pelaajia painamaan ne mieleensä. Kun pelaajat sulkevat silmänsä, ohjaaja ottaa yhden kuvan pois ja vaihtaa kuvien järjestystä. Silmät avattuaan pelaajat voivat miettiä yhdessä, minkä niminen ja näköinen kuva puuttuu.


Valitse, lataa ja tulosta

Valitse pelialusta kielen mukaan. Kaikista kieliversioista on kaksi kokoa. Jos joku pelaajista ei näe hyvin, kannattaa valita reilu koko. Jos valitset ison pelialustan, teippaa sivut A ja B yhteen.

Jokaista pelialustaa on 8 kappaletta, ja niiden kuvat ovat eri järjestyksessä. Ei haittaa, vaikka joillakin pelaajilla on samanlainen alusta.

Jos haluat tulostaa pelimerkit kuvien peittämistä varten, valitse oikea koko.

Suomeksi

Ruotsinkieliset nimet

Englanninkieliset nimet


Hakusanat: kuvanarvauspeli, seurapeli, aivojumppa, muistiharjoitus, tekemistä vanhusryhmille, viriketoimintaa vanhuksille, arvaa kuva -peli, arvaa, mitä kuva esittää?