Joululotto

Joululotto on pienille ryhmille sopiva helppo kuvalotto, joka luo jouluisen tunnelman. Voit valita ryhmällesi sopivan version – helpon tai tosi helpon. 


Joululoton ohjeet

Valmistelu

Tulosta pelialustoja jokaiselle osallistujalle. Myös pari voi jakaa yhteisen alustan. Tulosta lottokortteja ainakin yksi tiedosto kahta pelialustaa kohti ja leikkaa kortit irti. Lottokortit voi laittaa pöydälle pinoon kuvapuoli alaspäin tai vaikka tonttulakkiin. Loton voittajille voi varata palkinnoksi pipareita tai pienen paketin. 

Kuvalottoa voi pelata myös kahdestaan, mutta silloin lottokortteja tarvitaan enemmän. Tulosta jokaista kuvaa kaksi kappaletta.

Pelaaminen

Jaa osallistujille tai pareille pelialustat. Kerro, että kaikki alustat ovat erilaisia ja käy läpi kuvaloton säännöt.

Jokainen osallistuja tai pari nostaa vuorollaan kuvakortin. Jos omalta pelialustalta löytyy sama kuva, se peitetään kortilla. Muuten kortti palautetaan nostettavien korttien sekaan. Kun joku saa pelialustan täyteen, hän voi huutaa ”lotto” tai näyttää sovitun voitonmerkin. 


Helppo joululotto 3×3

Joululotto – pelilauta ja kolme kuvakorttia.

Jokaisessa 3×3-loton pelialustassa on 9 kuvaa. Lotossa on lisäkorttina Pukkijokeri. Sillä voi peittää minkä kuvan tahansa. 3×3-loton pelaaminen on nopeampaa, jos tavoitteena on kerätä vain vaaka-, pysty- tai vinorivin kuvat. 


Tosi helppo joululotto 2×2

Joululoton mustavalkoinen pelialusta ja kaksi värillistä kuvaa.

Helpon ja nopean 2×2-loton pelialustoissa on 4 kuvaa. Tämän loton pelialustat löytyvät sekä mustavalkoisina että värillisinä. Värillisen pelialustan kuva ja samanlainen lottokortti on kaikkein helpoin yhdistää.


Kaikki RyhmäRengin joulujutut löydät avainsanalla JOULU.

Hakusanat: jouluinen kuvalotto, joulupeli, helppo kuvalotto aikuisille, kuvabingo, jouluinen lotto, virikemateriaalia, peli palvelutaloille, tekemistä viriketoimintaan, peli muistisairaille, tulostettava helppo peli