Kesälotto

Mikä herättää sinun kesäfiiliksesi? Kuivuvan heinän tuoksu, mehevät marjat vai kuumat kalliot? Kuvalotto luo kesäisen tunnelman myös sisälle. 

Voit valita ryhmällesi sopivan version. Kesälotto löytyy kahdessa koossa. Jokaisessa 3×3-loton pelialustassa on 9 kuvaa. Helpomman ja nopeamman 2×2-loton pelialustoissa on 4 kuvaa. 

Valmistelu

Tulosta pelialustoja jokaiselle osallistujalle. Myös pari voi jakaa yhteisen alustan. Tulosta lottokortteja ainakin yksi tiedosto kahta pelialustaa kohti ja leikkaa kortit irti.  Lottokortit voi laittaa pöydälle pinoon kuvapuoli alaspäin tai vaikka pärekoriin. Loton voittajille voi varata palkinnoksi kesäisiä runoja, kesäkukkakimpun tai jäätelölahjakortin. 

Kuvalottoa voi pelata myös kahdestaan, mutta silloin lottokortteja tarvitaan enemmän. Tulosta jokaista kuvaa 2 kappaletta.

Pelaaminen

Jaa osallistujille tai pareille pelialustat. Kerro, että kaikki alustat ovat erilaisia ja käy läpi kuvaloton säännöt.

Jokainen osallistuja tai pari nostaa vuorollaan lottokortin. Jos omalta pelialustalta löytyy sama kuva, se peitetään kortilla. Muuten kortti palautetaan nostettavien korttien sekaan. Kun joku saa pelialustan täyteen, hän voi huutaa ”lotto” tai näyttää sovitun voitonmerkin. 


Kesälotto 3×3

3×3-lotossa on lisäkorttina Aurinkojokeri. Sillä voi peittää minkä kuvan tahansa. 3×3-loton pelaaminen on nopeampaa, jos tavoitteena on kerätä vain vaaka-, pysty- tai vinorivin kuvat. 


Kesälotto 2×2

2×2-loton pelialustat löytyvät sekä mustavalkoisina että värillisinä. Värillisen pelialustan kuva ja samanlainen lottokortti on kaikkein helpoin yhdistää.


Runokortteja palkinnoksi

Loton voittajille voi varata palkinnoksi vaikka kesäisiä runokortteja.