Kesätoiveet

Kuuluuko kesään matonpesu vai matkailu? Onko haaveena kotisohva vai kisakatsomo?

Kaikki eivät toiveita sanotuksi saa,
mutta ei pidä heti luovuttaa.

Kesätoiveet-kortteja voi käyttää toiveiden ilmaisemiseen, kesäodotusten herättelyyn, kesäsuunnitelmien kertomiseen ja yhteisten kiinnostuksen kohteiden löytämiseen. 

Yhteiset kesätoiveet

Jaa kortteja pienryhmille. Pyydä ryhmiä etsimään korttien avulla yhteisiä toiveita. Kukin ryhmä esittelee tärkeimmät yhteiset toiveet toisille ryhmille.

Tärkein kesätoive

Jaa jokaiselle osallistujalle vuorotellen 2–4 korttia ja pyydä valitsemaan korteista tärkein toive. Jätä valittu kortti osallistujalle ja kerää muut pois. Toista tätä 3–4 kierrosta ja pyydä lopuksi osallistujia valitsemaan tärkein toive jo valituista korteista. Tämä toimii parhaiten pienissä ryhmissä tai kahden kesken.

Toiveet esiin kahden kesken

Jos juttu ei luista, valintoja voi tehdä muilla keinoilla. Tässä on yksi keino: Laita pöydälle sellainen kyllä-merkki ja ei-merkki, joka keskustelukumppanille sopii. Tavallisesti käytetään hymynaamaa ja myrtsinaamaa, peukkua ylös ja alas, kyllä/ei-eleitä tai sanakortteja. 

Anna kumppanille yksi kuva kerrallaan ja kysy neutraalisti ”Mitä mieltä olet…” Pyydä kumppania laittamaan kuva joko kyllä-merkin tai ei-merkin yhteyteen. Sanoita myös valintoja ja kysy, haluaako kumppani vaihtaa jonkin kortin paikkaa tai lisätä jonkin toiveen. Tätä varten kannattaa varata tyhjiä kortteja ja tussi.

Lataa ja tulosta

Kortteja voi käyttää ilman tekstiä, kun leikkaa tekstin pois. Tiedoston lopussa on tyhjiä kortteja, joille voi lisätä omia toiveita. 

Toiveet kannattaa kertoa eteenpäin, jos se osallistujille sopii. Ja tietysti toteuttaa 😀