Kevään merkit -kuvalotto

Mikä on sinulle kevään merkki? Leskenlehti, sammakonkutu vai vasta herännyt kärpänen? Kuvalotto herättää kevätmielen. Tilaa kannattaa jättää kuvien herättämälle keskustelulle. 

Voit valita ryhmällesi sopivan version. Kevään merkit -kuvalotto löytyy kahdessa koossa. Jokaisessa 3×3-loton pelialustassa on 9 kuvaa. Helpomman ja nopeamman 2×2-loton pelialustoissa on 4 kuvaa. 

Valmistelu

Tulosta pelialustoja jokaiselle osallistujalle. Myös pari voi jakaa yhteisen alustan. Tulosta lottokortteja ainakin yksi tiedosto kahta lottoalustaa kohti ja leikkaa kortit irti.  Lottokortit voi laittaa pöydälle pinoon kuvapuoli alaspäin tai vaikka pärekoriin. Loton voittajille voi varata palkinnoksi esimerkiksi kevätrunoja, pajunkissoja tai kevätkukkia. 

Kuvalottoa voi pelata myös kahdestaan, mutta silloin värikkäitä lottokortteja tarvitaan enemmän. Tulosta jokaista kuvaa 2 kappaletta.

Pelaaminen

Jaa osallistujille tai pareille pelialustat. Kerro, että kaikki alustat ovat erilaisia ja käy läpi kuvaloton säännöt.

Jokainen osallistuja tai pari nostaa vuorollaan lottokortin. Jos omalta pelialustalta löytyy sama kuva, se peitetään kortilla. Muuten kortti palautetaan nostettavien korttien sekaan. Kun joku saa pelialustan täyteen hän voi huutaa ”lotto” tai näyttää sovitun voitonmerkin. 


Kevään merkit -kuvalotto 3×3

Lataa ja tulosta

3×3-lotossa on lisäkorttina Kukkakortti. Sillä voi peittää minkä kuvan tahansa. 3×3-loton pelaaminen on nopeampaa, jos tavoitteena on kerätä vain vaaka-, pysty- tai vinorivin kuvat. 


Kevään merkit -kuvalotto 2×2

Lataa ja tulosta

2×2-loton pelialustat löytyvät sekä mustavalkoisina että värillisinä. Värillisen pelialustan kuva ja samanlainen lottokortti on kaikkein helpoin yhdistää.


Runokortteja palkinnoksi

Loton voittajille voi varata palkinnoksi vaikka keväisiä runokortteja.

Lataa ja tulosta