Keväiset kysymykset

Keväiset kysymykset kuljettavat keskustelun kevääseen ja herättelevät muistoja, auttavat sanoittamaan toiveita tai ilmaisemaan mielipiteitä. 

Korttien avulla voi suunnitella kevätkauden toimintaa. Ajatusten jakamisen jälkeen ryhmän toiminnasta tai yhteisestä arjesta voi tehdä osallistujien tai asukkaiden toiveiden mukaisen ja heidän omia perinteitään kunnioittavan.

Käyttäjien toivomat helpommat keskustelukortit ovat nyt saatavilla! Kaikkein helpointa on vastata kysymyksiin, joissa on valmiita vaihtoehtoja. Vaativammat kortit löytyvät myös ruotsiksi ja kaksikielisenä.


Kevätkysymykset vastausvaihtoehdoilla

Tarvitsetko helpot kevätkysymykset aikuisille, joilta juttu ei luista sujuvasti tai sanat eivät muistu mieleen? Kokeile kortteja, joissa on valmiit vastausvaihtoehdot!

Keväiset kysymykset - monivalintakortin esimerkkikuva


Helpot kevätkysymykset

Nämä kevätkysymykset ovat vaativampia kuin monivalinta-kysymykset, mutta aiheet ovat melko helppoja.

Esimerkkejä kysymyksistä

  • Tiedätkö hyvän aprillipilan?
  • Oletko maistanut tai juoksuttanut koivunmahlaa?
  • Osaatko kevätrunoja tai kevätloruja?

Keväiset kysymykset – Vårliga frågor

Keväiset kysymyskortit sisältävät täydennettäviä lauseita ja osa niistä on varsin vaikeita. Kysymykset löytyvät erikseen suomeksi ja ruotsiksi sekä kaksikielisenä.

Esimerkkejä

  • Minusta kevään pihatöihin kuuluu…
  • Minusta kevättä hyvin kuvaava laulu on…
  • Keväällä minä haen varastosta…

Kaipaatko lisää keväistä tekemistä? Kokeile, mitä muuta KEVÄT-aihepiiristä löytyy!

Hakusanat: kysymyskortit, keskustelukortit ryhmätoimintaan, keväinen muistelu, kysymyksiä ryhmille, virikemateriaalia, kevätkysymykset, keväisiä kysymyksiä, kevään suunnittelu, puheterapia, monivalintakysymyksiä, helppoja kysymyksiä, viriketoiminta, muistelukysymykset, afasiaryhmät