Kumman valitset?

Kumman valitset? Peppi Pitkätossun voimat vai Hannu Hanhen tuurin?

Kysymyskortit ja -diat laittavat leikin varjolla ryhmän ajattelemaan ja tekemään valintoja kahden vaihtoehdon välillä. Joidenkin kysymysten kohdalla voi pohtia kumpi on tai kumpi haluaisi olla. Osallistujia voi kannustaa perustelemaan valintojaan ja tuomaan esiin omia näkemyksiään. Samalla osallistujista paljastuu uusia puolia.

Kumman valitset -kortit, esimerkkejä.

Yksin, kaksin tai porukalla

Kumman valitset? -kysymyksiä voi pohtia myös kahdestaan tai itsekseen. Ehkä kotihoidon käyntiin tuo uutta virkistystä päivän kortin pohjalta syntynyt pohdiskelu? Kortteja voi jakaa kahvipöytien porukoille keskustelua herättämään. Toki kysymykset toimivat seurapelinä myös juhlissa.

Pienessä ryhmässä jokainen voi nostaa vuorollaan kortin ja kertoa oman valintansa. Ehkä kaikki haluavat kertoa oman näkemyksensä jokaisesta kortista? Kysymykset voi silloin heijastaa valkokankaalle tai näytölle kaikkien nähtäväksi. Edetä voi ryhmän rytmin mukaan. Jos juttu luistaa, niin mikäs sen hauskempaa. Pohdittavaa kannattaa silloin jättää seuraavallekin kerralle.


Tulostettavat kortit

VinkkejäVoit yhdistellä sarjoja vapaasti. Käy kortit läpi, ja poimi pois ne, jotka eivät sinun mielestäsi ryhmässä toimi. Voit myös tulostaa tyhjiä kortteja ja keksiä ryhmän kanssa lisää kysymyksiä. Eri sarjat voi tulostaa eriväriselle paperille, jos pakat on tarkoitus pitää erillään.


Diat valkokankaalle

VinkkejäIsossa ryhmässä kortteja parempi vaihtoehto voi olla valkokankaalta katsottava diasarja. Vaihtoehdoista voi keskustella silloin vaikka vierustoverin kanssa. Viimeinen dia on tyhjä. Millaisia valintoja ryhmä keksii?


Keksikö ryhmäsi parempia kysymyksiä? Laittakaa ideat emännälle, niin tehdään uusi sarja :D.

Hakusanoja: perustelutaidot, keskustelutaidot, filosofia, valitseminen, seurapeli, keskustelukortit, keskustelukysymyksiä, keskustelun aiheita, kumman valitsisit, kumman tekisit, kumman ottaisit, kumpi mieluummin, kumman valitset, kumpi on parempi