Millä tuolilla istut?

Millä tuolilla istut? on voimavaralähtöinen ja ratkaisukeskeinen toiminnallinen menetelmä, jota voi soveltaa esimerkiksi ryhmätoiminnassa, koulutuksessa ja työnohjauksessa. Menetelmään sisältyvät harjoitukset ja kuvasarjat voit tulostaa maksutta käyttöösi.


Millä tuolilla istut? -menetelmä

Kokonaisuuteen sisältyy kuvasarja, harjoitusehdotuksia ja tehtävämonisteita.

Kuvasarjassa on 100 valokuvaa istuimista ja istuinpaikoista. Voit käyttää koko kuvasarjaa tai koota niistä valitsemaasi harjoitukseen sopivia kuvia. Mielikuvamatka ja Minun voimapaikkani -harjoituksia varten on 20 tunnelmallista lisäkuvaa. Voit tulostaa valitsemasi kuvat A5-kokoisina tai ladata kuvat koneellesi ja teettää 10 x 15 cm -kokoisia valokuvia. 

Harjoituksia voi käyttää esimerkiksi tunnelman ja mielialan sanoittamiseen, mielen rauhoittamiseen, orientoitumiseen, tavoitteiden asettamiseen ja roolien tarkasteluun. Voit valita yhden harjoituksen tai suunnitella istuinteeman pohjalta kokonaisen tapaamisen.

Harjoitukset ja tehtävät

Teetä kuvasarjat valokuviksi

Tulosta kuvasarjat

Millä tuolilla istut? -kuvasarjan esimerkkivalokuvia.

Millä tuolilla istut? -kuvasarja

Mielikuvamatka ja Minun voimapaikkani -lisäkuvat


Millä tuolilla istut? -kokonaisuuden ovat tehneet RyhmäRenki, geronomi Kirsi Alastalo sekä kouluttaja ja työnohjaajaopiskelija Senja Multala vapaaehtoistyönä.

Me tekijät toivomme saavamme kokonaisuudesta palautetta, joten kerro meille kehittämisehdotuksesi tai sovellusvinkkisi. Laitetaan hyvä kiertämään!

Senja Multala
Toukasta perhonen -sivusto
senja.multala(at)hotmail.com
p. 044-350 4180

Kirsi Alastalo
emanta(at)ryhmarenki.fi
p. 040-522 0434


Käyttäjien sovellusvinkkejä

Minkälaiselta tuolilta käsin? 

Ohjeistus työnohjauksen alussa: Kuvissa on istuimia. Mieti viimeaikoina työssä kokemiasi tunnelmia ja mieti minkälaisella istuimelta käsin teet työtäsi? Voit valita yhden tai useamman kuvan.

Purku: Kerro kuvavalinnoista ja niiden takana olevista asioista (lyhyesti). Mistä olisi hyvä tänään puhua? Mitä toivot, että tänään työnohjauksessa tulisi tulokseksi?

Ohjeistus työnohjauksen loppuosassa: Katso kuvia istuimista. Minkälaiselta istuimelta käsin haluat työpäivääsi rakentaa? Minkälaisia tekoja teet?

Kimmo Tapiala, Muutosavux


Hakusanat: työnohjaus, toiminnallinen menetelmä, menetelmiä koulutuksiin, ryhmän ohjaaminen, tiimityön kehittäminen, väline kehityskeskusteluun, tuolikuvat, tuolikuvasarja