Mitä noppasi kertovat?

Uusivuosi on ennustusten aikaa. Mitä noppasi kertovat? -sivulla on kuvanoppia, joiden symbolit johdattavat ajatukset myönteisiin mahdollisuuksiin.

Uuden vuoden ennustus saa ryhmän tulkitsemaan sanoja parhain päin.


Mitä noppasi kertovat? -kuvanopat

Kaksi noppaa, joissa symboleja

Jokainen heittää vuorollaan noppia. Heittäjä itse tai ryhmä voi tulkita, mitä kuvat kertovat heittäjän tulevaisuudesta. Tarvittaessa ohjaaja kannustaa näkemään symbolit mahdollisimman myönteisessä valossa. Myös ryhmä voi ennustaa, mitä hauskaa ryhmälle vuoden aikana tapahtuu. 

Kuvanoppa-tiedosto sisältää kaksi erilaista noppaa. Tyhjään noppaan voi piirtää lisää kuvia vaikka yhdessä.

Tulosta, taittele ja liimaa nopat. Nopasta tulee tukeva, jos tulostat sen tavallista paksummalle paperille (esim. 120–160 g/m²). Tarvittaessa voit vahvistaa noppaa teipillä tai tukea sitä sisäpuolelta kartongilla, jota saat vaikka elintarvikepakkauksista. 

Vinkki: Kuvanoppia voi käyttää apuna yhteisen tarinan keksimisessä kuten tarinakiviä (hyvä hakusana storystones).


Kysymys-, jumppa- tai niminoppa

Sattuma tuo jännitystä elämään. Kirjoita tyhjään noppaan kysymyksiä tai osallistujien nimiä. Voit myös piirtää yhteen noppaan jumppaliikkeitä ja toiseen noppaan toistojen määrän. Kaikkein parasta on, jos ryhmä innostuu tekemään omia noppia.


Uuden vuoden ennustus -sanasokkelo

Uuden vuoden ennustus -sanasokkelo

Pyydä osallistujia katsomaan sanasokkeloa ja painamaan mieleen, mitkä kaksi sanaa kukin näkee ensimmäisenä. Sen jälkeen jokainen ”näkijä” voi vuorotellen kertoa sanansa ja tulkita ne parhain päin. Ryhmä voi esittää vaihtoehtoisia tulkintoja.

Ohjaajana voit varmistaa, että tulkinnat ovat myönteisiä ja toiveikkaita ja niistä on hyvä suunnata uuteen vuoteen. Jos ryhmästä nousee samankaltaisia ennustuksia, nosta esiin ryhmää yhdistäviä asioita.


Lisää uuteenvuoteen sopivia juttuja löytyy avainsanalla UUSIVUOSI.

Hakusanat: ennustaminen, arpakuutio, ennustusnoppa, uusivuosi, itsetuntemus, myönteiseen suuntaaminen, tulostettava noppa, kysymysnoppa, uudenvuoden taika, toiminnallinen menetelmä, hauskanpito, seurapeli, uuden vuoden ennustaminen, sanasokkelo