Pullonpyörityspeli

Pullonpyörityspeli eli Totuus vai tehtävä on monille lapsuudesta tai nuoruudesta tuttu peli, joka sopii erityisesti illanviettoihin, vappuun tai  hauskanpitoon vaikka ryhmäkerralla. Pelissä esitetään kullekin vuorollaan jokin kysymys tai tehtävä.

Seurapeli löytyy sekä nettipelinä että tulostettavana pelinä.


Tulostettava pullonpyörityspeli

Pullonpyörityspelissä pullo asetetaan kyljelleen osallistujien keskelle. Ohjaaja vetää korteista yhden, lukee tehtävän tai kysymyksen ja pyörittää pulloa. Pelaaja, johon pullonsuu osoittaa, vastaa kysymykseen tai tekee tehtävän. Sen jälkeen hän vetää seuraavan kortin ja pyörittää pulloa.

Omia kysymyksiä ja tehtäviä voi keksiä pelin aikana tai kirjoittaa valmiiksi tyhjille korteille. Ryhmän kanssa voi myös laatia yhdessä kokonaan uudet kysymykset ja tehtävät.

Mitä perinnettä toistat joka vuosi? Mitä vuosilukua et unohda?

Vinkki: Pelaajilta kannattaa kysyä, millaisia kokemuksia heillä on pullonpyörityksestä tai millaisia sääntöjä he muistavat.


Onnenpyörä-nettipeli

Pullonpyöritys nettipelinä

Millaisen kysymyksen tai tehtävän seuraava peliin osallistuja saa? Se selviää, kun pyöräyttää onnenpyörää. Jos samaa kysymystä ei haluta pelin aikana toista kertaa, kysymyksen voi poistaa vastaamisen jälkeen POISTA-painikkeella. Jokaisessa onnenpyörässä on 20 kysymystä.

Pelin ulkoasua on mahdollista vaihtaa pelisivuston TEEMA- ja VAIHDA MALLI -kohdissa.


Perinteinen pullonpyöritys

Yksi pelaajista pyöräyttää pulloa ryhmän keskellä. Kun pullo on pysähtynyt, pelaaja kysyy pullon osoittamalta henkilöltä ”totuus vai tehtävä”. Jos henkilö vastaa ”totuus”, on hänen vastattava rehellisesti pulloa pyörittäneen pelaajan esittämään kysymykseen. Jos vastaus on ”tehtävä”, on henkilön suoritettava pulloa pyörittäneen pelaajan määräämä tehtävä.

Kun henkilö on vastannut kysymykseen tai suorittanut tehtävän, on hänen vuoronsa pyörittää pulloa.

Jos joku pelaajista ei halua vastata tai suorittaa tehtävää, hän putoaa pois pelistä ja edellinen pyörittäjä saa pyörittää uudelleen.


Lisää hauskaa tekemistä löytyy NOSTATUS-avainsanalla.

Hakusanat: pullonpyöritys, totuus ja tehtävä, totuus vai tehtävä, mielialan nostatus, piristys, hauskanpito, seurapeli, seuraleikki, nettipeli, seurapelejä netissä, digitaalinen pullonpyöritys, muistiryhmä, ideoita ryhmänohjaukseen, helppoja toimintaideoita, hauskaa tekemistä ryhmille, perinneleikki, illanvietto, syntymäpäivät, kysymyksiä, kysymyskortteja