Pullonpyörityspeli

Tee hassu ääni.
Näytä kolme käsimerkkiä, joita käytät.
Mitä väriä et käytä vapaaehtoisesti?
Mikä kirja saa sinut nukahtamaan?

Pullonpyörityspeli eli Totuus tai tehtävä on monille lapsuudesta tai nuoruudesta tuttu peli, jossa kullekin vuorollaan esitetään jokin kysymys tai tehtävä. 

Pullonpyörityspelissä pullo asetetaan kyljelleen osallistujien keskelle. Ohjaaja vetää korteista yhden, lukee tehtävän tai kysymyksen ja pyörittää pulloa. Pelaaja, johon pullonsuu osoittaa, vastaa kysymykseen tai tekee tehtävän. Sen jälkeen hän vetää seuraavan kortin ja pyörittää pulloa.

Omia kysymyksiä ja tehtäviä voi keksiä pelin aikana tai kirjoittaa valmiiksi tyhjille korteille. Ryhmän kanssa voi myös laatia yhdessä kokonaan uudet kysymykset ja tehtävät.

Lataa ja tulosta

Vinkki: Pelaajilta kannattaa kysyä, millaisia kokemuksia heillä on pullonpyörityksestä tai millaisia sääntöjä he muistavat.


Perinteinen pullonpyöritys

Yksi pelaajista pyöräyttää pulloa ryhmän keskellä. Kun pullo on pysähtynyt, pelaaja kysyy pullon osoittamalta henkilöltä ”totuus vai tehtävä”. Jos henkilö vastaa ”totuus”, on hänen vastattava rehellisesti pulloa pyörittäneen pelaajan esittämään kysymykseen. Jos vastaus on ”tehtävä”, on henkilön suoritettava pulloa pyörittäneen pelaajan määräämä tehtävä.

Kun henkilö on vastannut kysymykseen tai suorittanut tehtävän, on hänen vuoronsa pyörittää pulloa.

Jos joku pelaajista ei halua vastata tai suorittaa tehtävää, hän putoaa pois pelistä ja edellinen pyörittäjä saa pyörittää uudelleen.


Keksittekö ryhmän kanssa hauskoja kysymyksiä tai tehtäviä, joista toisillekin olisi iloa? Laittakaapa ideat ylös ja sähköpostittakaa RyhmäRengin emännälle, niin laitetaan jakoon!