Sananlaskut 2.0

Sananlaskut 2.0 vievät sananlaskut uudelle tasolle. Nostakaa pöydälle päivitetyt versiot. Tieto lisääntyy jakamalla!

Suomalaisen Työn Liitto innosti osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta kansalaisia päivittämään vanhat nöyryyteen ja vaatimattomuuteen kannustavat sananlaskumme uuteen kannustavampaan muotoon. Sananlaskut 2.0 -korteissa on poimintoja kampanjan aikana päivitetyistä sananlaskuista.


Sananlaskut 2.0

Uusittuja sananlaskuja: Joukossa Luovuus tiivistyy.

Tulosta kortit

Käyttöideoita

  • Valitse sananlasku, joka puhuttelee sinua. Esittele sananlasku toisille ja kerro miksi valitsit sen.
  • Valitkaa parin kanssa yhteinen sananlasku ja keskustelkaa, miten te sen ymmärrätte. Onko sen taustalla jokin vanha sananlasku? Miten ne poikkeavat toisistaan? Onko uusi sananlasku parempi kuin vanha?
  • Levittäkää sananlaskut pöydälle tekstipuoli alaspäin. Nostakaa vuorotellen yksi sananlasku kerrallaan ja keskustelkaa siitä yhdessä.

Päivitetään sananlaskuja yhdessä!

Oma sananlasku: Antaa tulla lunta tupaan...

Nyt on tilaisuus ammentaa omasta elämänkokemuksesta. Joukossa luovuus tiivistyy! Kun olette tutustuneet kampanjassa keksittyihin sananlaskuihin, on aika kirjoittaa omia, päivitettyjä sananlaskuja.

Valitkaa vaikka pareittain innostava alku ja keksikää yhdessä uusia loppuja. Kertokaa uusitut sananlaskut toisillekin. Viisauksista voi tehdä kortteja tai huoneentauluja.

Tulosta kortit


Vanhoja viisauksia

Kiinnostaako ryhmää vanhemmat viisaudet, mietelauseet, mietelmät, ajatelmat ja aforismit? Niitä löytyy Mietelauseet-sivulta.


Hakusanat: omat sananlaskut, mietelauseet, aforismit, sananparret, tee-se-itse ajatelma, kortteja ryhmille, ideoita ryhmille, sanataide, voimavaralähtöisyys, positiivisuus, myönteisyys, positiivinen pedagogiikka, materiaalia ryhmille, ideoita ohjaukseen, elämänkokemus