Sydämellisiä sanoja

Ryhmään osallistujien itsetunto kohoaa ja me-henki kasvaa myönteisen palautteen myötä. Tulosta Sydämellisiä sanoja -sydämiä yhtä monta kuin osallistujia on. Kirjoita jokaiseen paperiin yhden osallistujan nimi. Laita paperit kiertämään pöydän ympäri ja pyydä, että jokainen kirjoittaa sydänten sisälle myönteisiä ajatuksia kyseisestä henkilöstä. Jokainen saa tietysti oman sydämensä mukaansa mieltään lämmittämään.

Sydämellisiä sanoja -tehtävä sopii erityisesti ystävänpäivään sekä positiivisuusviikkoon.

Tulostettavat sydämet


Runo meistä ja Runo sinulle 

Runo meistä ja Runo sinulle syntyvät kuten sanomalehtiruno. Lehtirunossa valitaan valmiista tekstistä sanoja ja nostetaan valitut sanat esiin joko korostamalla niitä tai peittämällä muut sanat esimerkiksi mustalla tussilla. Tekstin voi myös koristella tai kuvittaa. Hyviä esimerkkejä löytyy hakusanalla Blackout Poetry.

Runon tekemiseen voi käyttää joko lehtien ja kirjojen sivuja tai valmiita pohjia. Ohjaaja voi näyttää rohkaisuksi muutaman valmiin sanomalehtirunon. Runo meistä -pohja inspiroi antamaan  ryhmälle myönteistä palautetta runomuodossa. Runo sinulle -pohja sopii voimaa antavan runon kirjoittamiseen ystävälle tai läheiselle.

Runoilijat voivat tekstiä silmäillessään ympyröidä sanoja, jotka kertovat omista ajatuksista tai puhuttelevat juuri sillä hetkellä. Ylimääräiset sanat voi peittää mustalla tussilla. Sanoille voi myös antaa uuden järjestyksen, kun ne yhdistää kiemurtelevalla viivalla. Kun runo on valmis, runoilija signeeraa teoksen.

Runot kannattaa lukea ääneen, jos se kirjoittajille sopii. Runo sinulle kannattaa antaa inspiraation lähteelle. 

Esimerkkiruno

Runo sinulle -malliruno


Lisää ystävänpäivään ja positiivisuusviikkoon sopivaa tekemistä ryhmille löytyy avainsanalla YSTÄVÄNPÄIVÄ.

Hakusanat: ystävänpäivä, positiivisuusviikko, myönteinen palaute, toiminnallinen menetelmä, sanataide, lehtiruno, sanomalehtiruno, blackout poetry