Talvilotto

Talvilotto on helppo kuvalotto, joka luo talvisen tunnelman myös sisälle. Voit valita ryhmällesi sopivan version. 

Sivun loppupuolelta voit tulostaa talvirunoja palkinnoksi tai talvista runohetkeä varten.


Talviloton ohjeet

Valmistelu

Tulosta pelialustoja jokaiselle osallistujalle. Myös pari voi jakaa yhteisen alustan. Tulosta lottokortteja ainakin yksi tiedosto kahta pelialustaa kohti ja leikkaa kortit irti. Lottokortit voi laittaa pöydälle pinoon kuvapuoli alaspäin tai vaikka myssyyn. Loton voittajille voi varata palkinnoksi talvisia runoja tai lauluja. 

Kuvalottoa voi pelata myös kahdestaan, mutta silloin lottokortteja tarvitaan enemmän. Tulosta jokaista kuvaa kaksi kappaletta.

Pelaaminen

Jaa osallistujille tai pareille pelialustat. Kerro, että kaikki alustat ovat erilaisia ja käy läpi kuvaloton säännöt.

Jokainen osallistuja tai pari nostaa vuorollaan kuvakortin. Jos omalta pelialustalta löytyy sama kuva, se peitetään kortilla. Muuten kortti palautetaan nostettavien korttien sekaan. Kun joku saa pelialustan täyteen, hän voi huutaa ”lotto” tai näyttää sovitun voitonmerkin. 


Helppo talvilotto 3×3

Talvilotto, pelilauta.

Jokaisessa 3×3-loton pelialustassa on 9 kuvaa. Lotossa on lisäkorttina Jääjokeri. Sillä voi peittää minkä kuvan tahansa. 3×3-loton pelaaminen on nopeampaa, jos tavoitteena on kerätä vain vaaka-, pysty- tai vinorivin kuvat. 


Tosi helppo talvilotto 2×2

Talvilotto, pelilauta.

Helpon ja nopean 2×2-loton pelialustoissa on 4 kuvaa. Tämän loton pelialustat löytyvät sekä mustavalkoisina että värillisinä. Värillisen pelialustan kuva ja samanlainen lottokortti on kaikkein helpoin yhdistää.


Runoja palkinnoksi

Loton voittajille voi tulostaa palkinnoksi talvisia runoja tai lauluja.


Hakusanat: helppo kuvalotto aikuisille, kuvabingo, talvilotto, talvinen lotto, talvirunoja, talvisia runoja, runoja talvesta, talvisia lauluja, talvilauluja, virikemateriaalia, peli palvelutaloille, tekemistä viriketoimintaan, peli muistisairaille, tulostettava helppo peli