Tauti ja hoito -kortit

Tauti ja hoito -kortit auttavat ryhmää löytämään parannuksen vaivaan kuin vaivaan. Vaivaako teitä lorvikatarri, korvamato tai mökkihöperyys? Kaikki taudit hoituvat hauskasti, mutta eivät aina helposti.

Sattumanvaraiset taudit ja hullunkuriset hoidot sopivat myös ohjaajan takataskuun tai terveysaiheisen keskustelun kirvoittajaksi. Näiden korttien terveysvaikutukset on jo tutkittu: Palautteen perusteella ne saavat nauramaan, ja nauruhan pidentää ikää.

Kortteja voi lukea ääneen vuorotellen joko pareittain tai pienessä ryhmässä. Jos taudit eivät ole tuttuja, niihin voi tutustua Outi Mäen laatiman sanaston avulla.

Kortit löytyvät myös ruotsiksi. Mutta keksitkö sinä tai ryhmäsi parempia kääännöksiä? Kerro emännälle, niin tehdään yhdessä hauskempia kortteja!


Kortit suomeksi

Kort på svenska

Kortit suomeksi ja ruotsiksi

Tauti: Pullapöhö, hoito: Ainoa toivosi on siedätyshoito.

Vinkkejä

  • Tauti-kortit ja hoito-kortit on helpompi erottaa toisistaan, jos ne tulostaa eri sävyisille papereille.
  • Tauti-korttien teksti on lyhyt, joten niiden lukeminen helpompaa. 
  • Tiedoston lopussa on tyhjiä kortteja omia tautitapauksia ja hoitokeinoja varten.

Lisää hauskaa tekemistä löytyy nostatus-avainsanalla.

Hakusanat: Mielialan nostatus, piristys, hauskanpito, seurapeli, seuraleikki, muistiryhmä, ideoita ryhmänohjaukseen, helppoja toimintaideoita, hauskaa tekemistä ryhmille


Osa linkeistä vie Vahvike-aineistopankkiin. Vahvike on avoin, maksuton ja pysyvä aineistopankki ryhmä- ja viriketoiminnan tukemiseen.