Urheiluaiheisia pelejä

Urheiluaiheisia pelejä -sivulta löytyy kaksi dominoa, sananselityspeli ja muistipeli, joiden kuvissa on erilaisia urheiluvälineitä. Pelaaminen onnistuu, vaikka sanat olisivat hukassa. Kaikista peleistä on myös englanninkielinen versio.

Arvaa mikä urheiluväline -sananselityspeli

Sananselityspelin kuva + sana -korteissa on 36 erilaista urheiluvälinettä. Kuvat on koottu kolmelle sivulle. Jos yksi tai useampi sivu on esillä, niin vastaus on helpompi keksiä.  Arvauksen voi esittää myös kuvaa osoittamalla. 

Selitä toisin sanoin

Ryhmä jakautuu kahteen joukkueeseen. Joukkueen vaihtuva edustaja tai ohjaaja nostaa kortin ja selittää toisin sanoin, mikä sana kortissa on. Hän ei saa käyttää kortissa lukevaa sanaa eikä sanan osaa, mutta voi antaa vihjeitä. Niitä voivat olla esimerkiksi muut samaa tarkoittavat sanat tai vastakohdat. Toinen joukkue yrittää arvata sanan. Jos se ei onnistu, otetaan uusi kortti. Kun sana on arvattu, vuoro vaihtuu.

Piirrä tai esitä sana

Joukkueen edustaja tai ohjaaja piirtää esimerkiksi fläppitaululle ja joukkueet yrittävät arvata sanan. Vihjeitä voi antaa myös elehtimällä.

Tulosta suomeksi tai englanniksi

Vinkkejä
  • Sananselityspelin jälkeen kuvasivut voi leikata muistipeliksi. 
  • Kuva- ja sanakorteilla voi pelata myös yhdistämispeliä, jos kuvan ja sanan leikkaa erikseen.

Talvilaji-dominot

Helpossa talvilaji-dominossa yhdistetään kuva kuvaan. Talvilaji-domino, jossa kuva yhdistetään sanaan, vaatii keskittymistä. Ohjeita on helppo soveltaa ryhmän mukaan.

Tulosta suomeksi tai englanniksi


Avainsanat: materiaalia ryhmätoimintaan, tekemistä ryhmille, viriketoiminta, aivojumppa, seurapeli, talviurheilu, urheiluvälineet