Alvar Aalto -selkoaineisto

Kaikilla meillä on mielipiteitä ja toiveita, millaisessa paikassa haluamme asua ja elää. Ryhmätoimintaan tarkoitettu Alvar Aalto -selkoaineisto johdattaa keskustelemaan arkkitehtuurista, sisustuksesta ja ympäristöstä. Aineistossa on neljä osaa: ohje, luettava selkoteksti, tekstiin perustuvia tehtäviä ja kuvapeli.

Alvar Aalto -kuvapelissä on 36 kuvaa Aallon suunnittelemista esineistä ja rakennuksista sekä kuviin liittyvät tietokortit. Korttien avulla voi pelata tai keskustella ryhmissä monin tavoin.

Tulosta aineisto

Vinkkejä lukutuokion järjestämiseen löytyy Yhteiset lukuhetket -sivulta.


Ympäristökysymykset

Aineistoon sisältyvät Yllättävät ympäristökysymykset löytyvät omalta sivultaan suomeksi, ruotsiksi ja kaksikielisenä. Ne herättävät aistimaan, miltä rakennettu ympäristö tuntuu, kuulostaa tai näyttää. 


Selkeä Suomi-sarja

Alvar Aalto -selkoaineisto kuuluu 10-osaiseen Suomi-sarjaan. Sarjan tarkoitus on edistää selkokirjallisuuden osallistavaa ja monipuolista käyttöä ryhmätoiminnassa.

Suomi-sarjan jokaiseen osaan sisältyy otteita Oppimateriaalikeskus Opikkeen julkaisemista selkokirjoista. Alvar Aalto -teksti on selkokirjasta Suomalaisia taiteilijoita.