Kevätarvoitukset

Kevätarvoitukset sopivat piristykseksi ryhmiin tai juhliin vaikka ensimmäisten kevään merkkien ilmaantuessa. Jokaisessa arvoituksessa on kolme vihjettä ja kuvitettu vastaus.

Lähiryhmät: Tulostettavat arvoituskortit ovat pieniä ryhmiä varten. Juhlissa ja isommissa ryhmissä saattaa diasarja toimia paremmin. Jos ryhmälläsi on sanojen kanssa haasteita, voit jakaa kuvitetut vastaukset. Näin vastaaminen onnistuu myös osoittamalla.

Etäryhmät: Joko ohjaaja tai joku osallistujista voi lukea arvoituksia ääneen vihje kerrallaan. Diasarjan voi jakaa näytönjaolla.


Kevatarvoitukset. Mikä keväinen olento olen?

Tulostettavat kevätarvoitukset

Tiedostossa on 24 arvoitusta. Valitse niistä ryhmällesi sopivat tai vaikka kaikki.

Tulosta kortit. Parhaiten toimii hieman tavallista vahvempi paperi, josta tulostus ei näy läpi. Taita arvoitus ja vastaus vastakkain.

Osallistujat voivat nostaa vuorotellen yhden kortin ja kysyä arvoituksen toisilta osallistujilta. Ohjeista kysyjiä antamaan riittävästi miettimisaikaa.

Arvoituskortit + vastaukset

Helpotus: vastauslista

Vinkki: Voit halutessasi tehdä arvoituksista siistit kortit, kun liimaat arvoituksen ja vastauksen kahtia taitetun kartongin sisäpuolelle.


Mikä kevään merkki olen?

Kevätarvoitukset näytölle tai valkokankaalle

Kummassakin diasarjassa on 12 arvoitusta. Ensimmäinen sarja on helpompi ja toisessa sarjassa elämänkokemuksesta on hyötyä.

Jos osallistujilla on haasteita löytää oikeat sanat tai lukeminen ei suju, niin voit tulostaa kuvitetut vastaukset. Silloin vastaaminen onnistuu vaikka osoittamalla.

Arvoitusdiat + vastaukset

Helpotus: vastauslista

Vinkki: Nämäkin arvoitukset voi tulostaa ja nitoa jokaisen arvoituksen omaksi nipukseen. Niput voi levittää oleskelutilan pöydälle tai kiinnittää seinälle tai ilmoitustaululle.


Kevätlauluja. Kaksi lintua laulaa toisilleen.

Arvoituslaulujen sanat

Arvoituksissa on kaksi laulua. Jos haluat laulaa ne ryhmäsi kanssa, voit tulostaa sanat valmiiksi.


Lisää tekemistä kevään juhliin ja ryhmiin löytyy sivulta Totuus vai tehtävä sekä sekalaisia seurapelejä. Aivojumppaa tarjoaa myös Keväiset sanapelit.

Hakusanat: arvoituksia vastauksineen, kevätarvoituksia, keväiset arvoitukset, arvoituksia aikuisille, arvoituksia lapsille, pulmatehtäviä, aivopähkinöitä