Totuus vai tehtävä sekä sekalaisia seurapelejä

Totuus vai tehtävä on monille lapsuudesta tai nuoruudesta tuttu seurapeli, joka sopii erityisesti illanviettoihin, vappuun tai hauskanpitoon ryhmässä. Kun vuoro osuu kohdalle, pelaaja saa valita, haluaako hän vastata johonkin kysymykseen vai suorittaa jonkin tehtävän.

ÄN-YY-TEE NYT -seurapelissä arvotaan tai keksitään kuka-sanalla alkava kysymys, johon kaikki pelaajat vastaavat yhtä aikaa osoittamalla jotakuta.

Seurapelien tavoitteena on ryhmän keskinäisen vuorovaikutuksen lisääminen, joten kiire kannattaa unohtaa. Kysymysten ja tehtävien herättämä keskustelu on arvokasta.


Totuus vai tehtävä -kortit.

Totuus vai tehtävä

Tämä totuus vai tehtävä -peli sopii aikuisille ja erityisesti henkilöille, jotka hyötyvät valmiista vastausvaihtoehdoista. Tehtävien tekeminen onnistuu pöydän ääressä istuen.

Vuoron vaihtuminen

Vaihtoehto 1: Vuorossa oleva pelaaja voi valita seuraavan.

Vaihtoehto 2: Pullonpyörityksessä pullo asetetaan kyljelleen pelaajien keskelle. Ensimmäisellä kerralla ohjaaja pyörittää pulloa. Pelaaja, johon pullonsuu osoittaa, valitsee totuuden tai tehtävän. Kun on aika antaa vuoro seuraavalle, pelaaja pyörittää pulloa.

Vaihtoehto 3: Pelaajan nimen voi arpoa digitaalisella onnenpyörällä. Netissä on useita sivustoja, joilla voi tehdä oman onnenpyörän. Voit kokeilla esimerkiksi Wheel of Names -onnenpyörää. Mainokseton Wordwall-sivusto vaatii kirjautumisen, ja onnenpyöräsi jää talteen.

Totuus vai tehtävä -kortit

Totuus- ja tehtävä-kortit on helpompi erottaa toisistaan, jos ne tulostaa eri väriselle paperille. Tulostusasetuksista kannattaa valita vaihtoehto sovita sivulle / fit to page.

Ryhmän kanssa voi keksiä lisää kysymyksiä ja tehtäviä tyhjiin kortteihin vaikka seuraavaa pelikertaa varten. Korttien täyttämisen voi antaa kotitehtäväksi, jos joku ryhmästä innostuu.

Tulostettavat tiedostot

Diat näytölle tai valkokankaalle

Vinkkejä

  • Jos joku pelaajista näkee huonosti, voit käyttää diakokoa kortteina.
  • Etäryhmissä voit käyttää pelkkiä Totuus-dioja.
  • Vaikeita kysymyksiä ja noloja tehtäviä löydät Totuus ja Tehtävä -pelisivustolta.

Pullonpyörityspeli

Pullonpyörityspeli-sivulla on lisää kysymyksiä ja tehtäviä. Pelin kysymyksissä ei ole valmiita vastausvaihtoehtoja.


ÄN-YY-TEE NYT -kortit.

ÄN-YY-TEE NYT -seurapeli

ÄN-YY-TEE NYT -peli sopii ryhmille, joiden osallistujat jo tuntevat toisensa. Pelissä arvotaan tai keksitään kysymyksiä, joihin kaikki osallistujat vastaavat yhtä aikaa osoittamalla jotakuta ryhmästä. Myös itseään saa osoittaa.

Kun olet kertonut ryhmälle pelin idean, voit antaa mallia ja aloittaa pelin. Nosta pakasta kortti tai avaa nettipelin luukku, lue kysymys ääneen, anna ryhmälle hetki miettimisaikaa ja sano än-yy-tee nyt, jotta kaikki osoittavat toisiaan samalla hetkellä. Se, jota osoitetaan eniten, on seuraava kysyjä. Jos vaihtoehtoja on useita, valitaan se, joka on saanut vähiten vuoroja.

Valmiita kysymyksiä voi käyttää lämmittelyssä. Kun pelin idea on tullut tutuksi, tarjoa ryhmälle vaihtoehto: kortin nostamisen sijaan osallistujat voivat keksiä kysymyksiä itse. Parhaimmat ja hauskimmat kysymykset tulevat usein ryhmältä.

Tulostettavat ÄN-YY-TEE NYT -kortit

Vinkki: Korttipakasta on helppo poistaa kysymyksiä, jotka eivät sovi omalle ryhmälle.


Nettipelin tunnus

ÄN-YY-TEE NYT -nettipeli


Hakusanat: totuus ja tehtävä, seuraleikki, seurapelejä aikuisille, seuraleikkejä ryhmätoimintaan, kysymyslista, tehtävälista, juhlapeli, vappupeli, hauskaa tekemistä juhliin, hauska peli illanviettoon