Klassikkokarkkikortit

Klassikkokarkkikortit-sivulla on muisteluun ja maisteluun sopiva tulostettava kuvapeli. Makeita muistoja voi herätellä myös videoiden ja artikkelien avulla. 


Klassikkokarkkikortit

Pihlaja, Kiss-Kiss, Da-Capo, Sisu, Fazerin Sininen… Karkit tuovat veden kielelle ja muistot mieleen. Suomalaisen arjen ja juhlan pitkäikäiset klassikkokarkit voi tulostaa ryhmien iloksi. Maistelun ja muistelun lisäksi voi pelata Makumuistopeliä, Makeaa muistipeliä tai viettää Klassikkokarkkipäivää.

Korteissa on kuvia ja tietoa 24 suomalaisesta karkista. Kaikki karkit ovat olleet myynnissä kauan, ja niitä saa edelleen. Myös karkkien pakkaus tai kääre on säilynyt tunnistettavana.

Kaikista karkeista on kolme korttia:

  • tyylitelty piirroskuva pakkauksesta tai kääreestä
  • valokuva ilman pakkausta tai käärettä
  • tiedonjyvä.

Klassikkokarkkikortit -kuvapeli. Esimerkkinä Da Capo -suklaa.


Maistuvat klassikkotuotteet

Jos ryhmä piti Klassikkokarkkikorteista, niin kannattaa tutustua myös Maistuvat klassikkotuotteet -selkokirjaan ja niihin liittyviin Klassikkotuotekortteihin.

Kirja kertoo 27 tutusta elintarvikkeesta ja kuljettaa samalla ajatukset omiin kokemuksiin ja aistimuksiin. Jokaisen klassikon jälkeen on muutama keskustelua herättävä kysymys.

Klassikkotuotekortteja voi käyttää yhdessä karkkikorttien kanssa.


Makeat linkkivinkit

Videoita Ylen Elävässä arkistossa

Nettisivustot


Selkeä Suomi-sarja

Klassikkokarkkikortit on osa Salmiakki-selkoaineistoa, joka kuuluu 10-osaiseen Suomi-sarjaan. Sarjan tarkoitus on edistää selkokirjallisuuden osallistavaa ja monipuolista käyttöä ryhmätoiminnassa. 

Suomi-sarjan jokaiseen osaan sisältyy otteita Oppimateriaalikeskus Opikkeen julkaisemista selkokirjoista. Klassikkokarkkikortteja täydentävä Salmiakki-teksti on kirjasta Suomalaisia ilmiöitä.


Hakusanat: klassikkokarkit, vanhat ja tutut karkit, karamellit, Pihlaja, Kettukarkki, Fazerin Sininen, Super Salmiakki, Englanninlakritsi, Eucalyptus, Da-Capo, Sisu, Vihreitä kuulia, Pax, Eucamenthol, Apteekin salmiakki, Marianne, Amerikanpastillit, muistelu, nostalgia, viriketoiminta, makumuistot, aistit, makuaisti, hajuaisti, helppoa tekemistä palvelutaloihin, muistelua vanhainkoteihin