Klassikkokarkkikortit

Pihlaja, Kiss-Kiss, Da-Capo, Sisu, Fazerin Sininen…

Karkit tuovat veden kielelle ja muistot mieleen. Suomalaisen arjen ja juhlan pitkäikäiset klassikkokarkit voi tulostaa ryhmien iloksi. Maistelun ja muistelun lisäksi voi pelata Makumuistopeliä, Makeaa muistipeliä tai viettää Klassikkokarkkipäivää.

Klassikkokarkkikortit sisältävät kuvia ja tietoa 24 suomalaisesta karkista. Kaikki karkit ovat olleet myynnissä kauan, ja niitä saa edelleen. Myös karkkien pakkaus tai kääre on säilynyt tunnistettavana.

Kaikista karkeista on kolme korttia:

  • tyylitelty piirroskuva pakkauksesta tai kääreestä
  • valokuva ilman pakkausta tai käärettä
  • tiedonjyvä.

Lataa ja tulosta

Jos ryhmä pitää Klassikkokarkkikorteista, niin kannattaa tutustua myös Maistuvat klassikkotuotteet -selkokirjaan ja niihin liittyviin Klassikkotuotekortteihin. Kortteja voi myös yhdistää.


Selkeä Suomi-sarja

Klassikkokarkkikortit on osa Salmiakki-selkoaineistoa, joka kuuluu 10-osaiseen Suomi-sarjaan. Sarjan tarkoitus on edistää selkokirjallisuuden osallistavaa ja monipuolista käyttöä ryhmätoiminnassa. 

Suomi-sarjan jokaiseen osaan sisältyy otteita Oppimateriaalikeskus Opikkeen julkaisemista selkokirjoista. Klassikkokarkkikortteja täydentävä Salmiakki-teksti on kirjasta Suomalaisia ilmiöitä.