Maistuvat klassikkotuotteet

Maistuvat klassikkotuotteet -sivulla on muisteluun sopiva selkokirja ja kirjaan liittyvä kuvapeli.

Kymppi Mämmi, HK:n Sininen ja Jalostajan Hernekeitto – Maailma muuttuu, mutta onneksi arjessamme on läsnä jotain pysyvää.

Tutut klassikkotuotteet ovat löytyneet kauppojen hyllyiltä useiden vuosikymmenien, jopa sadan vuoden ajan. Näiden tuotteiden tarina kertoo samalla suomalaisen arjen ja yhteiskunnan muutoksista. Jos nykypäivä tuntuu vieraalta, makumatka lapsuuteen voi tuoda lohtua ja turvaa. Maut ja tuoksut herkistävät mieltä sekä tuovat muistoja ja tarinoita esiin.


Maistuvat klassikkotuotteet -selkokirja

Maistuvat klassikkotuotteet -kirja kertoo 27 elintarvikkeesta ja kuljettaa samalla ajatukset omiin kokemuksiin ja aistimuksiin. Valitut tuotteet ovat olleet myynnissä kauan, ja niitä saa edelleen. Myös pakkaus tai tuotemerkki on säilynyt tunnistettavana. Jokaisen klassikon jälkeen on muutama kysymys.

Maistuvat klassikkotuotteet -selkokirjan kansikuva.

Vinkkejä lukuhetken järjestämiseen löytyy Yhteiset lukuhetket -sivulta.


Klassikkotuotekortit

Kirjaa täydentää pelaamiseen ja muisteluun sopiva korttisarja, Klassikkotuotekortit. Korteilla voi pelata ja muistella monin tavoin, vaikka pelaamalla Maistuvaa muistipeliä tai järjestämällä yhdessä Klassikkoherkkupäivän. 

Klassikkotuoterkortit - Ahti-silli logokotti + silliä ja uutta perunaa lautasella.

Vinkki: Klassikkotuotekortit kuuluvat samaan sarjaan kuin Klassikkokarkkikortit. Kortteja voi yhdistää.


Lisätehtävät

Vaihtelua yhteisiin luku- ja pelihetkiin saa lisätehtävillä, kuten Makuasiajumpalla ja visalla, jossa yhdistetään klassikkotuote ja mainoslause.


Maistuvat klassikkotuotteet -kirjan ja Klassikkotuotekorttien tekemiseen on myönnetty Selkokirjallisuuden valtiontukea.

Hakusanat: suomalaisen arjen klassikot, klassikkoherkut, klassikkoruoka, selkokirja, sähköinen kirja, ruokapeli, klassikkopeli, yhdistämistehtävä, muistelu, makumuistot, aistit, makuaisti, hajuaisti, viriketoiminta, helppoa tekemistä palvelutaloihin, muistelua vanhainkoteihin