Pääsiäisajan kysymykset

Pääsiäisajan kysymykset kuljettavat keskustelun pääsiäiseen ja herättelevät muistoja, auttavat sanoittamaan toiveita tai ilmaisemaan mielipiteitä. 

Korttien avulla voi suunnitella pääsiäisajan toimintaa. Ajatusten jakamisen jälkeen ryhmän toiminnasta tai yhteisestä arjesta voi tehdä osallistujien tai asukkaiden toiveiden mukaisen ja heidän omia perinteitään kunnioittavan.

Käyttäjien toivomat helpommat keskustelukortit ovat nyt saatavilla! Vaativammat kortit löytyvät myös ruotsiksi ja kaksikielisenä.


Helpot pääsiäiskysymykset

Pääsiäiskysymyksiä: Oletko värjännyt pääsiäismunia? Miten?

Esimerkkejä kysymyksistä:

  • Mitkä eläimet kuuluvat sinusta pääsiäiseen?
  • Aiotko valmistaa jotain pääsiäisherkkua?
  • Mistä pääsiäiskukasta sinä pidät?

Pääsiäisajan kysymykset – Påskfrågor

Pääsiäisajan kysymyskortit sisältävät täydennettäviä lauseita ja osa niistä on varsin vaikeita. Kortit löytyvät erikseen suomeksi ja ruotsiksi sekä kaksikielisenä. Alussa olevat lauseet ovat helpompia ja lopussa vaikeampia. Viimeisellä sivulla on tyhjiä kortteja omia kysymyksiä varten.

Esimerkkejä lauseista:

  • Minusta pääsiäiseen kuuluvia eläimiä ovat…
  • Minusta pääsiäisen tunnelman luovat…
  • Minulle tärkein pääsiäisajan pyhä on…

Kortit on tuotettu yhdessä Kirsi Anthonin (yhteisöpedagogi AMK, geronomi AMK) kanssa.


Paljon pääsiäiseen liittyvää tekemistä löytyy Pääsiäisjuttuja-sivulta.

Hakusanat: pääsiäinen, pääsiäisideoita ryhmille, tekemistä viriketoimintaan, kysymyskortteja keskustelukortit, muistelu, keskustelun aiheita, kysymyksiä ryhmille, pääsiäisen suunnitteleminen, osallistava suunnittelu