Syyslotto

Syyslotto on helppo kuvalotto, joka luo syksyisen tunnelman myös sisälle. Voit valita ryhmällesi sopivan version. 


Syysloton ohjeet

Valmistelu

Tulosta pelialustoja jokaiselle osallistujalle. Myös pari voi jakaa yhteisen alustan. Tulosta lottokortteja ainakin yksi tiedosto kahta pelialustaa kohti ja leikkaa kortit irti. Lottokortit voi laittaa pöydälle pinoon kuvapuoli alaspäin tai vaikka pärekoriin. Loton voittajille voi varata palkinnoksi syyskukkakimpun, syksyisiä runoja, syksyn satoa tai perinnereseptejä. 

Kuvalottoa voi pelata myös kahdestaan, mutta silloin lottokortteja tarvitaan enemmän. Tulosta jokaista kuvaa 2 kappaletta.

Pelaaminen

Jaa osallistujille tai pareille pelialustat. Kerro, että kaikki alustat ovat erilaisia ja käy läpi kuvaloton säännöt.

Jokainen osallistuja tai pari nostaa vuorollaan lottokortin. Jos omalta pelialustalta löytyy sama kuva, se peitetään kortilla. Muuten kortti palautetaan nostettavien korttien sekaan. Kun joku saa pelialustan täyteen, hän voi huutaa ”lotto” tai näyttää sovitun voitonmerkin. 


Helppo syyslotto 3×3

Syyslotto, esimerkki pelilaudasta, jossa muutama kortti vastaavan kuvan päällä.

Jokaisessa 3×3-loton pelialustassa on 9 kuvaa. Lotossa on lisäkorttina Tattijokeri. Sillä voi peittää minkä kuvan tahansa. 3×3-loton pelaaminen on nopeampaa, jos tavoitteena on kerätä vain vaaka-, pysty- tai vinorivin kuvat. 


Tosi helppo syyslotto 2×2

Syyslotto, esimerkki pelilaudasta.

Helpon ja nopean 2×2-loton pelialustoissa on 4 kuvaa. Tämän loton pelialustat löytyvät sekä mustavalkoisina että värillisinä. Värillisen pelialustan kuva ja samanlainen lottokortti on kaikkein helpoin yhdistää.


Kortteja palkinnoksi

Loton voittajille voi varata palkinnoksi vaikka syksyisiä runokortteja tai sadonkorjuun perinnereseptejä.


Hakusanat: helppo kuvalotto aikuisille, kuvabingo, syksylotto, syyslotto, syksyinen lotto, virikemateriaalia, peli palvelutaloille, tekemistä viriketoimintaan, tulostettava helppo peli, perinneruokia, perinnereseptejä