Joulutehtäviä

Joulutehtäviä-sivulla on ideoita ja tekemistä pikkujouluihin tai joulukauden ryhmäkertoihin.


JOULUTEHTÄVIÄ JUHLIIN

Mikä on tonttunimesi?

Valitse ryhmällesi sopiva tonttunimigeneraattori. Helpommassa versiossa osallistujat kertovat etunimen ensimmäisen kirjaimen ja syntymäkuukauden.

Toisessa versiossa osallistujien pitää paljastaa syntymäpäivä tai jokin muu tärkeä päivämäärä. 

Joulutehtäviä pikkujoulujuhliin: Mikä tonttunimesi? Kerro etunimen ensimmäinen kirjain ja syntymäkuukausi.

Tulosta tai heijasta valkokankaalle


Oletko kuin joulupukki? -kysymykset

Selvittäkää, kuka ryhmästä muistuttaa eniten joulupukkia. Lue kaikki tai valitsemasi kysymykset ryhmälle. Kerro, että jokaisesta kyllä-vastauksesta saa pisteen. Ryhmä voi ilmaista kyllä-vastaukset esimerkiksi hohottamalla ja vilkuttamalla. Voit pyytää kaikkia merkitsemään omat pisteensä paperille.

Eniten pisteitä kerännyt saa joulupukki-kunnianimen ja hurjasti taputuksia.

Joulutehtäviä: Oletko kuin joulupukki?

Tulosta tai heijasta valkokankaalle


Pukki käskee -jumppa

Ennen vanhaan pukki on ollut pelottava ja salaperäinen hahmo. Lasten on käsketty olla kilttejä tai pukki tuo lahjojen sijasta risuja. Koska emme voi olla varmoja, että pukki on aina kiltti ja iloinen, on kaikkien järkevää tehdä juuri niin kuin pukki käskee.

Pukki käskee -jumpan voi tehdä istuen, seisoen tai tilassa liikkuen. Ohjaaja on ensin pukki ja käskee ryhmää esittämään erilaisia tehtäviä. Aloita lause sanoilla ”Pukki käskee”. Kun jumpan idea tulee ryhmälle tutuksi, osallistujia voi pyytää keksimään lisää tehtäviä.

Idea pikkujouluihin: Pukki käskee -jumppa

Tulosta ohje ja jumppa


Tonttuhoroskooppi

Oletko riihitonttu, tallitonttu vai kotitonttu? Jouluinen Tonttuhoroskooppi sopii kaikenlaisille ryhmille ja muillekin pikkujouluporukoille. Tulosta kortit ja kerro osallistujille, millaisia tonttuja he ovat. Aloita toki ensin itsestäsi. 

Tulosta kortit


Tonttupeli

Tonttupelistä löytyy helppo ja vaativa versio sekä suomeksi että ruotsiksi.


JOULUASKARTELUA

Pohjoismaiden liput -kuusenkoriste

Pohjoismaiden liput -kuusenkoriste

Värikkäät lippukoristeet kertovat, että joulun sanoma kuuluu kaikille. Kuusia on koristeltu eri maiden lipuilla jo 1800-luvun loppupuolella. Suomen lipuista tehdyt nauhat olivat suosittuja vuoden 1917 jälkeen, kun Suomi itsenäistyi. Vanhoja lippukoristeita löytyy vielä kotien kuusenkoristelaatikoista. Jos ei löydy, niin voit tehdä ison tai pienen lippukoristeen itse.

Tulosta tiedostot

Vinkki: Jos haluat tehdä kuusenkoristeen vain Suomen lipuista, niitä löytyy Liput ja lippusiimat -sivulta.


Hauskaa joulua -lippusiimat

Joulutehtäviä: Hauskaa joulua -lippusiima

Tulosta valitsemasi lippusiima. Tavallista tulostuspaperia (80 g/m²) paremmin toimii vahva paperi, esim. 160 g/m². Liput leikataan viivaa pitkin, taitellaan katkoviivaa pitkin ja kiinnitetään liimalla tai kaksipuoleisella teipillä vaikka paperinaruun. 

Vinkki: Jos haluat kirjoittaa jonkin muun joulutervehdyksen, löydät aakkoset ja numerot sivulta Liput ja lippusiimat.


Jouluiset rasiat

Tulostettavat joulurasiat ja enkelirasiat

Tulostettavat lahjarasiat -sivulta löytyy erilaisia rasiamalleja ohjeineen, myös jouluisin kuvin.


Jouluisia värityskuvia

Aikuisten värityskirjat ovat muotia. Kuvien värittäminen auttaa keskittymään ja rauhoittaa mieltä. Värittäminen sopii myös ikäpolvien yhteiseen toimintaan.

Jouluisia värityskuvia -vihkossa on Elina Vannisen piirtämiä kuvia ja jouluisia säkeitä. Tulosta koko vihko tai vain haluamasi kuvat. 


Lisää jouluista tekemistä


Hakusanat: joulutehtäviä, jouluaskartelua, pikkujoulutehtäviä, tonttunimi, tekemistä ryhmätoimintaan, tonttunimigeneraattori, ideoita pikkujoulunviettoon, seuraleikki, hauskanpito, ikäpolvitoiminta