Mielenliikennemerkit

Millaista keskustelua haluat herättää ryhmässäsi? Kaipaako joku ryhmästä opastusta kiertotielle? Onko jonkun tiellä töyssyjä? Onko joku oikein näköalapaikalla?

Mielenliikennemerkkien avulla voitte miettiä mennyttä, tarkastella nykytilannetta tai suunnata tiellänne eteenpäin. Mieti sopiva kysymys ja pyydä osallistujia valitsemaan oma mielenliikennemerkki. Jos kortteja tekee kaksin verroin, niin niillä voi pelata myös muistipeliä. Saat tulostaa ja leikata kortit käyttöösi, mielihyvin!


Mielenliikennemerkit

Mielenliikennemerkit - esimerkkejä: kapeneva tie, mutka, huoltoasema

Kysymysehdotuksia:

  • Mikä merkki kuvaa tämänhetkistä elämäntilannettasi?
  • Millaista opastusta kaipaisit tulevaisuutta ajatellen?
  • Millaiset opasteet olet havainnut hyväksi elämäsi teillä?
  • Millaista merkkiä voisit ehdottaa vierustoverillesi tai läheisellesi?

Vinkkejä:

  • Keksikää merkkien pohjalta omia sananlaskuja.
  • Keksikää ja piirtäkää oma liikennemerkki.

Tulosta merkit


Palapelitehtäviä yksilö- ja parityöskentelyyn

Liikennemerkkien lisäksi elämässä voi katsoa eteenpäin pohtimalla hyvän mielen tai hyvän arjen palapeliä. Tutustu palapelimenetelmään Palapelitehtäviä-sivulla 


Kiinnostaako ryhmääsi itsetuntemusta lisäävät pohdintatehtävät? Kokeile Millä tuolilla istut? -sivun harjoituksia tai Sekalaisia säilykkeitä osuvalla otsikolla.

Hakusanat: mielenliikennemerkit, mielen hyvinvointi, mielenterveys, fiiliskierros, elämäntilanteen sanoittaminen, toiminnallinen menetelmä ryhmänohjaukseen, voimavaralähtöisyys, ideoita työnohjaukseen, työnohjaus-väline, miesten ryhmät, ideoita miesten ryhmätoimintaan