Päättelypähkinät

Aivoja kannattaa jumpata kuten lihaksiakin. Ne eivät kulu käytössä ja kaipaavat haasteita. Porukalla pähkäileminen ilman kilpailua on myös mukavaa tekemistä.

Alkuun pääsee helposti kokeilemalla vaikka ensimmäistä pähkinä-sarjaa. Sen tehtävissä saa käyttää laskutaitojaan kuten Kukkalaskut- ja Eläinlaskut-sarjoissakin. Toinen ja kolmas pähkinä-sarja haastaa päättelykyvyn lisäksi hahmottamiskykyä. Kaikki päättelytehtävät löytyvät myös ruotsiksi.

Jokaisessa sarjassa on 10 erilaista tehtävää sekä tehtävien vastaukset. Jos tehtäviä ratkoo koko ryhmä, ne kannattaa katsoa valkokankaalta tai näytöltä. Parityöskentelyssä tulosteet toimivat hyvin. 

Vinkki: Pähkinänpureskelijoille kannattaa jakaa kyniä ja paperia. 


Päättelypähkinät: Montako palloa pinossa on?

Päättelypähkinät 1

Tankenötter 1


Päättelypähkinät 2: Miten teet rivin, jossa joka toinen lasi on tyhjä ja joka toinen täysi?

Päättelypähkinät 2

Tankenötter 2


Mikä on keltaisen auton parkkipaikan numero?

Päättelypähkinät 3

Tankenötter 3


Logiikkatehtävä, jossa erilaiset kukkakuvat edustavat kukin yhtä lukua.

Kukka- ja eläinlaskut

Blom- och Djurekvationer


Lisää päättelytehtäviä

Kaipaako ryhmäsi lisää päättelytehtäviä? Tulitikkutehtäviä löytyy omalta sivultaan suomeksi ja ruotsiksi. 


Oliko jokin kysymys epäselvä? Keksittekö vaihtoehtoisia ratkaisuja? Haluatko kääntää tehtävät englanniksi? Laittakaa kehitysehdotuksia, niin tehdään yhdessä parempia pähkinöitä. Suurkiitos jo tulleesta palautteesta 😀

Hakusanat: päättelytehtävät, logiikkatehtävät, pohdintatehtävät, pulmatehtävät, arvoitukset. kompatehtävät, päättelyharjoituksia vastauksineen, ongelmanratkaisuharjoituksia, pulmat, pähkinät, aivojumppa, matematiikka, aikuisille, lapsille, vastaukset