Simppelit noppapelit

Kerää porukka ja laita peli pystyyn! Simppelit noppapelit on helppo oppia ja pelivälineet saa vaivatta kokoon. Kannattaa kurkata kuvitettua ohjetta.

Ohje ja pelilaudat


Simppeli noppapeli 1

Tarvitset

Jaa jokaiselle pelaajalle viisi pelimerkkiä (esim. nappeja tai kiviä).

Kukin pelaaja heittää vuorollaan kahta tai kolmea noppaa, laskee pisteet yhteen ja laittaa pelimerkin kyseisen numeron päälle pelilaudalle. Jos numeroa ei ole vapaana, vuoro menee ohi.

Ennen pelin alkua voi sopia, koska peli loppuu. Voittajia voivat olla kaksi ensimmäistä, jotka pääsevät eroon pelimerkeistään tai peliä voi jatkaa esimerkiksi kymmenen kierroksen verran.


Simppeli noppapeli 2

Tarvitset
  • 2 eriväristä noppaa
  • pussin
  • muistiinpanovälineet

Laita pussiin kaksi eriväristä noppaa. Pelaaja sanoo jommankumman nopan värin ja nostaa pussiin katsomatta toisen nopan. Jos arvaus osuu oikeaan, pelaaja heittää noppaa ja saa nopan osoittamat pisteet itselleen.

Peliä voi jatkaa, kunnes joku pelaajista saa kokoon sovitun pistemäärän. Toinen vaihtoehto on sopia kierrosmäärä ja laskea lopuksi pisteet.

Vinkki: Peliä voi pelata myös kolmella erivärisellä nopalla.


Lisää helppoja pelejä löytyy avainsanalla noppapeli. Lukuja tai laskemista vaativia pelejä ja tehtäviä löytyy avainsanalla numerot.


Simppelit noppapelit on ideoinut Tiina Vieraankivi. Mukana kehittämässä oli Miina-Maria Laiho. Suurkiitos myös pelin kokeilemiseen osallistuneille ryhmille.

Hakusanat: helppo peli, noppapeli, laskeminen, matematiikka, numerot, esiopetus, esikoulu, palveluasuminen, päivätoiminta, pelihetki, helppo toimintatuokio, ideoita viriketoimintaan