Talviset kysymykset

Talviset kysymykset kuljettavat keskustelun talveen ja herättelevät muistoja, auttavat sanoittamaan toiveita tai ilmaisemaan mielipiteitä. 

Korttien avulla voi suunnitella talvikauden toimintaa. Ajatusten jakamisen jälkeen ryhmän toiminnasta tai yhteisestä arjesta voi tehdä osallistujien tai asukkaiden toiveiden mukaisen ja heidän omia perinteitään kunnioittavan.

Käyttäjien toivomat helpommat keskustelukortit ovat nyt saatavilla! Kaikkein helpointa on vastata kysymyksiin, joissa on valmiita vaihtoehtoja. Vaativammat kortit löytyvät myös ruotsiksi ja kaksikielisenä.


Talvikysymykset vastausvaihtoehdoilla

Tarvitsetko talvikysymykset aikuisille, joilta juttu ei luista sujuvasti tai sanat eivät muistu mieleen? Kokeile kortteja, joissa on valmiit vastausvaihtoehdot!

Talvikysymykset monivalintana: esimerkki


Helpot talvikysymykset

Nämä talvikysymykset ovat vaativampia kuin monivalinta-kysymykset, mutta aiheet ovat melko helppoja.

Esimerkkejä kysymyksistä

  • Oletko nähnyt revontulia?
  • Käytkö talvella myyjäisissä tai markkinoilla?
  • Millainen talvisää saa sinut ylös, ulos ja lenkille?

Vinkki: Helppoja talvikauteen liittyviä kysymyksiä on lisää kahdesta eri aihepiiristä. Talviset ulkoilu- ja urheilukysymykset -sivulla on kysymyksiä sekä suomeksi että ruotsiksi. Hiihto ennen ja nyt -sivulla on samannimiseen kirjaan ja hiihtämiseen liittyviä kysymyksiä.


Talviset kysymykset – Vinterfrågor

Talviset kysymyskortit sisältävät täydennettäviä lauseita ja osa niistä on varsin vaikeita. Kysymykset löytyvät erikseen suomeksi ja ruotsiksi sekä kaksikielisenä.

Esimerkkejä lauseista

  • Talvella me leikimme koulun pihalla…
  • Talven kynnyksellä minusta tuntuu…
  • Minä pysyn pystyssä liukkaalla kelillä, koska…

Kaipaatko lisää talvista tekemistä? Kokeile, mitä muuta TALVI-aihepiiristä löytyy!

Hakusanat: kysymyskortit, keskustelukortit, toiminnallisia menetelmiä ryhmänohjaukseen, puheterapia, afasiaryhmä, keskustelukysymyksiä, keskustelun aiheita, kysymyksiä ryhmille, talvikauden suunnittelu, osallistava suunnittelu