Talviset kysymykset

Talviset kysymykset kuljettavat keskustelun talveen ja herättelevät muistoja, auttavat sanoittamaan toiveita tai ilmaisemaan mielipiteitä. 

Tulostettavien korttien ja nettipelien avulla voi suunnitella talvikauden toimintaa. Ajatusten jakamisen jälkeen ryhmän toiminnasta tai yhteisestä arjesta voi tehdä osallistujien tai asukkaiden toiveiden mukaisen ja heidän omia perinteitään kunnioittavan.

Käyttäjien toivomat helpommat keskustelukortit ovat nyt saatavilla! Kaikkein helpointa on vastata kysymyksiin, joissa on valmiita vaihtoehtoja. Vaativammat kortit löytyvät myös ruotsiksi ja kaksikielisenä.


Talvikysymykset vastausvaihtoehdoilla

Tarvitsetko talvikysymykset aikuisille, joilta juttu ei luista sujuvasti tai sanat eivät muistu mieleen? Kokeile kortteja, joissa on valmiit vastausvaihtoehdot!

Talvikysymykset monivalintana: esimerkki

Kysymykset näytölle tai valkokankaalle

Tulostettavat kortit


Helpot talvikysymykset

Nämä talvikysymykset ovat vaativampia kuin monivalintakysymykset, mutta aiheet ovat melko helppoja.

Esimerkkejä kysymyksistä

  • Oletko nähnyt revontulia?
  • Käytkö talvella myyjäisissä tai markkinoilla?
  • Millainen talvisää saa sinut ylös, ulos ja lenkille?

Lisää helppoja talvikysymyksiä


Onnenpyörä-nettipeli

Helpot talvikysymykset nettipelinä

Millaisen kysymyksen tai tehtävän seuraava peliin osallistuja saa? Se selviää, kun pyöräyttää onnenpyörää. Jos samaa kysymystä ei haluta pelin aikana toista kertaa, kysymyksen voi poistaa vastaamisen jälkeen POISTA-painikkeella. Kummassakin onnenpyörässä on 16 kysymystä.


Talviset kysymykset – Vinterfrågor

Talviset kysymyskortit sisältävät täydennettäviä lauseita ja osa niistä on varsin vaikeita. Kysymykset löytyvät erikseen suomeksi ja ruotsiksi sekä kaksikielisenä.

Esimerkkejä lauseista

  • Talvella me leikimme koulun pihalla…
  • Talven kynnyksellä minusta tuntuu…
  • Minä pysyn pystyssä liukkaalla kelillä, koska…

Kaipaatko lisää talvista tekemistä? Kokeile, mitä muuta TALVI-aihepiiristä löytyy!

Hakusanat: kysymyskortit, keskustelukortit, toiminnallisia menetelmiä ryhmänohjaukseen, puheterapia, afasiaryhmä, keskustelukysymyksiä, keskustelun aiheita, kysymyksiä ryhmille, digitaalinen peli, seurapeli, talvikauden suunnittelu, osallistava suunnittelu