Liikunta- ja kuntokortteja

Haasta itsesi, kaverisi tai yhteisösi lisäämään liikettä elämään! Liikunta- ja kuntokortteja -sivulla on eritasoisia tulostettavia kortteja, joihin voi merkitä oman tavoitteensa ja kuntoa kohottavat tekemisensä.

  • Liikuntakortti perustuu UKK-instituutin liikkumisen suositukseen.
  • Kuntokortti kannustaa pienten liikunta- ja rentoutustuokioiden lisäämiseen.
  • Liikuntapassi sopii kaikenikäisille, jotka hyötyvät kommunikaatiokuvista.

Voit laittaa liikuntakortteja ilmoitustaululle tai postittaa kiinnostuneille. Kortteja voi jakaa liikuntakampanjan yhteydessä. Erityisen hyvä kampanjan aloitusaika on Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Korttien käyttäjiä voi kannustaa mm. järjestämällä yhteisiä liikuntatuokioita tai lupaamalla täytetyn kortin palauttajille jonkin palkinnon.

Lisää kortteja tulee tälle sivulle vuoden mittaan. Laittakaa toki korteista palautetta, niin tehdään yhdessä toimivia välineitä ja innostetaan ihmisiä liikkeelle!


Liikuntakortit

Liikuntakortit perustuvat UKK-instituutin liikkumisen suositukseen. Kortit sopivat aikuisille, myös yli 65-vuotiaille.

Voit ohjeistaa kortin käyttäjiä haluamallasi tavalla. Korttiin voi kirjoittaa liikuntalajin tai liikunnan keston. Rastikin riittää, ja silloin voi sopia, että rastin saa esimerkiksi 30 minuutin liikkumisesta, jonka voi liikkua vaikka 10 minuutin jaksoissa. Kävelyn osuutta voi mitata myös askelmittarilla.

Tulostettavat kortit

Tulostusvinkki: Kokeile ensin yhdellä paperilla, jotta saat kortin eri puolet oikein päin. Tulostusasetuksista kannattaa valita 100 % täyttö.

Liikkumisen suositukset

Lasten ja nuorten liikuntakortti

Lasten ja nuorten liikkumissuositus 7–17-vuotiaille on juuri ilmestynyt. Tässä niihin perustuva toukokuun liikuntakortti koekäyttöön. 


Esimerkki kuntokortista: Toukokuun kuntokortti. Paikka nimelle ja vuodelle.

Kuntokortit

Kuntokortti sopii vähän liikkuvien kannustamiseen. Tavoitteena on tehdä ainakin yksi omaa kuntoa ja vointia kohentava teko joka päivä. Kortissa on esimerkki-ideoita, joista voi poimia sopivaa tekemistä. Lisää mielekästä puuhaa voi keksiä vaikka ryhmän kanssa.

Tulostettavat kortit

Valitse malli, joka sopii paremmin kortin käyttäjäryhmälle.

Tulostusvinkki: Kokeile ensin yhdellä paperilla, jotta saat kortin eri puolet oikein päin. Tulostusasetuksista kannattaa valita 100 % täyttö.


Liikuntapassi, esimerkki, toukokuu.

Liikuntapassit

Liikuntapassi sopii kaikenikäisille henkilöille, jotka hyötyvät kommunikaatiokuvien käytöstä.

Passin täyttäjä voi valita valmiista kuvasarjasta kolme, neljä tai viisi mielekästä liikuntalajia, joita haluaa harrastaa kuukauden aikana. 

Tulostettavat liikuntapassit

Liikuntalajien kuvat

Vinkki: Kuvia voi piirtää itse tai hakea vaikka Papunetin kuvapankista.


Eri toimijoiden kunto- ja liikuntakortteja

Haluatko laatia ryhmällesi räätälöidyn kortin vaikka yhdessä ryhmäsi kanssa? Voitte tutustua ensin eri toimijoiden kortteihin.


Hakusanat: liikuntahaaste, kuntohaaste, liikuntakortti, liikuntapassi, kuntokortti, kuntopassi, liikuntakampanjan suunnittelu, kuntokampanja, tulostettavaa materiaalia, tulostettavat kuntokortit, tulosta ryhmällesi, liikuntatempaus, tulostettava kisakortti, liikkumisen suositukset