Sanasokkelot

Sanasokkelot-sivulla on eri tasoisia tulostettavia ja digitaalisia tehtäviä. Sivun lopussa on linkkejä toisille sanasokkeloita sisältäville sivustoille.

Sanasokkelon eli piiloristikon ideana on tunnistaa sanoja kirjaimien keskeltä. Tulosteen voi antaa kotitehtäväksi tai sanoja voi etsiä parin tai ryhmän kanssa paikan päällä. Sekä tulostettavat että digitaaliset sanasokkelot voi näyttää suurikokoisena älytelevisiosta tai heijastaa valkokankaalle.

Sanasokkeloita voi tulostaa ja laittaa esille tekemistä kaipaaville. Kohtaamispaikalla kannattaakin olla lokerikko, teline tai taulu tehtäviä varten. Voit myös lähettää tulostettuja tehtäviä vaikka yllätyskirjeessä.


Lintusanasokkelo, taso 1.

Valitse sopiva taso

Sanasokkeloita on kolme tasoa:

Taso 1 on helppo. Sanasokkelossa on vain oikein päin kirjoitettuja sanoja vaakatasossa.

Taso 2 on melko helppo. Sanasokkelossa on vain oikein päin kirjoitettuja sanoja, jotka ovat vaakasuoraan tai pystysuoraan.

Taso 3 ja 4 ovat vaativia. Sanat voivat olla etuperin, takaperin, vaakasuoraan, pystysuoraan tai vinottain. Jos sanat ovat ryhmälle vieraita, ne voi käydä yhdessä läpi.

Vinkki: Jos ryhmä löytää sanasokkelosta sanoja, jotka eivät ole vastauslistassa, niin kannusta ryhmää keksimään, miten sana liittyy annettuun aiheeseen.


Tulostettavat sanasokkelot

Juhannussanasokkelot

Ruokasanasokkelot

Herkkusanasokkelot

Ravitsemussanasokkelot

Unisanasokkelot

Kukkasanasokkelot

Satosanasokkelot

Lintusanasokkelot

Kalastussanasokkelot

Joulusanasokkelot

Talvisanasokkelot

Kevätsanasokkelot

Kesäsanasokkelot

Syyssanasokkelot

Ystävänpäivän sanasokkelot

Kalevala-sanasokkelot

Pääsiäissanasokkelot

Vappusanasokkelot

Tyhjät ruudukot

Osallistujat voivat keksiä tehtäviä toisilleen. Jokainen voi laatia yhden sanasokkelon tyhjään ruudukkoon haluamastaan aihepiiristä, ja sen jälkeen tehtävät tulostetaan kaikille.


Nettipelin tunnus

Digitaaliset sanasokkelot

Digitaalisia Wordwall-sanasokkeloita ratkoessa on tarkoitus etsiä ensin sanasokkelosta sana, ja valita sen jälkeen sanaa vastaava oikea kuva.

Digitaaliset sokkelot ovat tasoa 2. Niissä on vain oikein päin kirjoitettuja sanoja, jotka ovat vaakasuoraan tai pystysuoraan.

Eläimiä

Kevätkausi

Syyskausi

Ruokia ja herkkuja

Joulu


Linkkivinkit

Lisää eri toimijoiden tulostettavia tehtäviä löytyy netistä.


Hakusanat: sanasokkelo, sanahaku, piiloristikko, piilosana, kirjainruudukko, sanaruudukko, Etsi sanat -ruudukko, tulostettava sanapeli