Sauna-selkoaineisto

Kaikilla suomalaisilla on kokemuksia ja mielipiteitä saunomisesta. Tutuista asioista jokaisella on jotain sanottavaa, vaikka ryhmässä on hiljaisempiakin osallistujia. Suomalaisia ilmiöitä -kirjaan perustuva sauna-selkoaineisto sisältää neljä osaa: ohjeen, luettavaan tekstiin tekstiin perustuvia tehtäviä ja sauna-aiheisia kuvia. 

Lataa ja tulosta


Selkeä Suomi-sarja

Sauna-aineisto kuuluu 10-osaiseen Suomi-sarjaan. Sarjan tarkoitus on edistää selkokirjallisuuden osallistavaa ja monipuolista käyttöä ryhmätoiminnassa. 

Suomi-sarjan jokaiseen osaan sisältyy otteita Oppimateriaalikeskus Opikkeen julkaisemista selkokirjoista. Sauna-teksti on selkokirjasta Suomalaisia ilmiöitä.


Sytykkeitä saunajutuille

Sytykkeitä saunajutuille sisältää aisteja avaavan saunatarinan sekä vinkkejä sauna-aiheisista, ryhmätoimintaan sopivista kirjoista, verkkosivuista, musiikista ja videoista.

Löylyä saunajutuille -keskustelukortit

Löylyä saunajutuille -keskustelukortit sisältävät tiivistä tietoa ja kysymyksiä. Kortteja voi jakaa aihepiirin mukaan ja käyttää useammalla tapaamisella. Jos sauna-aihe ei ole tuttu, korttien avulla voi myös tutustua suomalaiseen saunaperinteeseen.

Saunapäivän levyraati

Suomessa on tehty paljon saunomiseen liittyviä lauluja. Saunapäivän levyraati -listassa on YouTube-sivustolta löytyviä, sauna-aiheisia kappaleita.


Yhdistä tavut tai sanat