Tulemme tutuiksi -kysymykset

Tulemme tutuiksi -kysymykset sopivat erityisesti aikuisten ryhmien tutustumisvaiheeseen. Kysymyksen jälkeen olevat vastausvaihtoehdot vähentävät jännitystä, mutta eivät rajaa omia vaihtoehtoja pois. Valmiit vastaukset auttavat myös ilmaisemaan ajatuksiaan, vaikka sanat olisivat hukassa tai uusi tilanne jännittäisi.

Valitse lähiryhmiin tulostettavat kortit tai näytöllä esitettävät kysymyssarjat. Etäryhmissä näytön voi jakaa tai näyttää kysymyksen oman kameran avulla.

Tulostettavan korttisarjan vanha versio on käännetty ruotsiksi.


Tulemme tutuiksi -kortit.

Tulemme tutuiksi -kortit

Kortteja on runsaasti, joten valitse niistä ryhmällesi sopivat. Tiedoston lopussa olevat kortit painottuvat muisteluun. Tyhjiin kortteihin voi keksiä omia kysymyksiä.

Käyttöehdotus

Kukin osallistuja nostaa vuorollaan sattumanvaraisen kortin, lukee sen ja vastaa kysymykseen. Voit näyttää aluksi esimerkkiä. Anna ryhmälle mahdollisuus keskustella aiheesta tai aiheen vierestä, jos ryhmä innostuu ja juttu luistaa. Jos puhe ei kaikilta suju, niin vastauksen voi kertoa osoittamalla.

Vinkki: Kierroksen lopuksi sopii muistiharjoitus. Ryhmä voi miettiä yhdessä, mitä kukin itsestään kertoi.

Suomenkieliset kortit

Ruotsinkieliset kortit (vanha versio)


Mikä on tärkein korttisi? Kirjastokortti, jäsenkortti, liikuntakortti, luottokortti vai jokin muu?

Tulemme tutuiksi -diat

Jokaisessa kysymyssarjassa on 10 kysymystä, se on yleensä riittävä määrä kysymyksiä yhdelle kerralle. Heijasta kysymys valkokankaalle tai näytä isolta näytöltä. Parit tai pienryhmät voivat jutella yhdestä aiheesta kerrallaan. Juttukavereita kannattaa vaihtaa välillä.

Ladattavat tiedostot


Lisää tutustumisjuttuja


Hakusanat: Tulemme tutuiksi -kysymykset, tulemme tutuiksi -kortit, tullaan tutuksi, tullaan tutuiksi, tutustumisharjoitus, jäänmurtaja, tehtävä