Tulemme tutuksi -kortit

Kun olen vanha, minä aion
  • viisastua
  • hullutella
  • suunnitella
  • muistella
  • tehdä jotain muuta.

Tulemme tutuksi -kortit auttavat tutustumisessa ja tunnelman keventämisessä. Monivalintakorteilla tutustuminen onnistuu, vaikka sanat olisivat hukassa. Korttisarja löytyy suomeksi ja ruotsiksi.

Kortteja on runsaasti ja niistä voi valita ryhmälle sopivia. Tiedoston alussa olevat kortit ovat helpompia ja keskellä olevat kortit herättävät muistoja. Lopussa olevat kortit ovat hieman vaikeampia. Ryhmä voi keksiä omia keskustelunavauksia tyhjiin kortteihin.

Käyttöehdotuksia

Kukin osallistuja voi nostaa vuorollaan sattumanvaraisen kortin ja vastata siinä esitettyyn kysymykseen. Ohjaaja voi näyttää itse esimerkkiä. Osallistujille kannattaa antaa tilaa keskustella aiheesta ja aiheen vierestä, jos aihe tuntuu kiinnostavan ryhmää. Vastauksen voi kertoa myös osoittamalla, silloin valintaa voi auttaa tarkentamaan jatkokysymyksin. Osallistujia voi myös kannustaa kertomaan itsestään piirtämällä tai elehtimällä.

Kortit voi levittää viereiselle pöydälle näkyville ja pyytää osallistujia valitsemaan 1–3 asiaa, jotka he haluavat kertoa itsestään muille. Tehtävän voi antaa myös pareille. Parit voivat etsiä vaikka kortteja, joissa heidän valintansa on sama.

Lopuksi voidaan tehdä muistiharjoitus ja miettiä yhdessä, mitä kukin itsestään kertoi.

Tulosta kortit


Lisää kortteja