Helpot nettipelit

Helpot nettipelit -sivulla on selaimessa toimivia pelejä. Ne vaativat toimiakseen nettiyhteyden. Pelit sopivat itsenäisen aivojumpan ohella tietokoneen tai muun älylaitteen käytön harjoitteluun.

Pelejä voi pelata yksin tai pohtia vastauksia ryhmän kanssa. Pelejä voi pelata myös etäryhmissä, jos ohjaaja pystyy jakamaan näytön osallistujille.

Nettipelejä on tulossa myös muille RyhmäRengin sivuille. Nettipeli-avainsana ja nettipeli-kuva auttavat löytämään ne eri sivuilta.

Nettipelin tunnus


Yhdistä parit -pelejä

HELPPO: Tavupelissä yhdistetään kaksitavuisia sanoja.

KESKIVAIKEA: Sanojen tavut ovat menneet sekaisin. Ratkaise arvoitukset ja yhdistä sanat toisiinsa.


Järjestä kirjaimet sanoiksi

Sanojen kirjaimet ovat menneet sekaisin. Kun siirrät kirjaimen oikeaan paikkaan, se muuttuu värikkääksi. Jokaisessa pelissä on 1015 tehtävää.

HELPPO:

KESKIVAIKEA:


Piilosana-pelit

KESKIVAIKEA: Etsi sanasokkelosta sana ja valitse sen jälkeen oikea kuva. Sana voi olla vaakasuoraan tai pystysuoraan.


Muistipelit

Muistipelissä etsitään tuttuun tapaan kuvapareja ja treenataan lähimuistia.

HELPPO:

KESKIVAIKEA:


Oikein vai väärin? -pelit

KESKIVAIKEA: Liukuhihnalla kulkee yksi väittämä kerrallaan. Yksin tai porukalla voi miettiä, onko väittämä oikein vai väärin. Peli päättyy viiden virheen jälkeen. Jos virheitä ei tule, peli jatkuu, mutta samoja kysymyksiä tulee uudelleen.


Hirsipuu-pelit

KESKIVAIKEA: Hirsipuu-pelissä pelaajat ehdottavat kirjaimia. Jos kirjain sopii, se siirtyy katkoviivalle. Jos kirjain ei sovi, hirsipuuhun joutuminen lähestyy. Kaikissa peleissä on 10–15 tehtävää.


Tietovisat

KESKIVAIKEA: Tietovisoissa on 812 kysymystä, joihin on 4 vastausvaihtoehtoa. 

Ennätysvisat löytyvät Luontojuttuja-sivulta


Digitaaliset seurapelit -sivulla on lisää nettipelejä. Niitä voi pelata ryhmätapaamisessa, illanvietossa tai vaikka kahvipöydässä. Pelejä on myös muilla sivuilla. Kuvasymbolit auttavat niiden löytämisessä.

Seurapelien tunnukset


Nettipelit on tehty Wordwall-palvelun mallipohjien avulla. RyhmäRengin emäntä voi vaikuttaa pelien käytettävyyteen vain vähän, sisältöön sitäkin enemmän.

Hakusanat: helpot nettipelit, seurapelejä netissä, digitaalisia muistipelejä, helppoja digitaalisia pelejä, tietokonepelejä vanhuksille, nettipelejä ikäihmisille, harjoituspelejä, helppoja digipelejä