Helpot nettipelit

Helpot nettipelit -sivulla on selaimessa toimivia pelejä. Ne vaativat toimiakseen nettiyhteyden. Pelejä voi pelata yksin tai pohtia vastauksia ryhmän kanssa. 

Onnenpyörät ja laatikkoleikit ovat ensisijaisesti seurapelejä. Pelejä voi pelata myös etäryhmissä, jos ohjaaja pystyy jakamaan näytön osallistujille.

Muut pelit sopivat itsenäisen aivojumpan ohella tietokoneen tai muun älylaitteen käytön harjoitteluun. Vastauksia voi miettiä myös ryhmän kanssa.

Nettipelejä on tulossa myös muille RyhmäRengin sivuille. Nettipeli-avainsana ja nettipeli-kuva auttavat löytämään ne eri sivuilta.

Tästä pelistä löytyy helppo nettipeli.


Yhdistä parit -pelejä

HELPPO: Tavupelissä yhdistetään kaksitavuisia sanoja.

KESKIVAIKEA: Sanojen tavut ovat menneet sekaisin. Ratkaise arvoitukset ja yhdistä sanat toisiinsa.


Järjestä kirjaimet sanoiksi

Sanojen kirjaimet ovat menneet sekaisin. Kun siirrät kirjaimen oikeaan paikkaan, se muuttuu värikkääksi. Jokaisessa pelissä on 10 tehtävää.

HELPPO:

KESKIVAIKEA:


Piilosana-pelit

KESKIVAIKEA: Etsi sanasokkelosta sana ja valitse sen jälkeen oikea kuva. Sana voi olla vaakasuoraan tai pystysuoraan.


Muistipelit

Muistipelissä etsitään tuttuun tapaan kuvapareja ja treenataan lähimuistia.

HELPPO:

KESKIVAIKEA:


Hirsipuu-pelit

KESKIVAIKEA: Hirsipuu-pelissä pelaajat ehdottavat kirjaimia. Jos kirjain sopii, se siirtyy katkoviivalle. Jos kirjain ei sovi, hirsipuuhun joutuminen lähestyy. Kaikissa peleissä on 10 tehtävää.


Kaksipuoleiset kortit

KESKIVAIKEA: Jokainen osallistuja voi valita vuorotellen yhden nähtävyyden tai tapahtuman ja kertoa, millä paikkakunnalla se on. Oikea vastaus paljastuu, kun korttia pyyhkäisee. Tehtävä vaikeutuu, kun vaihtoehdot vähenevät.

Pelin ulkoasua on mahdollista vaihtaa pelisivuston TEEMA- ja VAIHDA MALLI -kohdissa.


Tietovisat

KESKIVAIKEA: Tietovisoissa on 812 kysymystä, joihin on 4 vastausvaihtoehtoa. 


Onnenpyörä-seurapelit

Onnenpyörä-seurapelit

Millaisen kysymyksen tai tehtävän seuraava peliin osallistuja saa? Se selviää, kun pyöräyttää onnenpyörää. Jos samaa kysymystä ei haluta pelin aikana toista kertaa, kysymyksen voi poistaa vastaamisen jälkeen POISTA-painikkeella. Onnenpyörissä on 12–20 kysymystä.

Pelin ulkoasua on mahdollista vaihtaa pelisivuston TEEMA- ja VAIHDA MALLI -kohdissa.

Pullonpyörityspeli

Lempikysymykset

Jossittelukysymykset

JUU tai EI -kysymykset

Juttu-tuvan juttusalkussa on lisää onnenpyöriä ja vastaavia laatikkoleikkejä. Niissä on kysymyksiä, joihin voi vastata JUU tai EI.


Hakusanat: helpot nettipelit, seurapelejä netissä, digitaalisia muistipelejä, helppoja digitaalisia pelejä, tietokonepelejä vanhuksille, nettipelejä ikäihmisille, harjoituspelejä, helppoja digipelejä