Digitaaliset seurapelit

Digitaaliset seurapelit -sivulla on selaimessa toimivia pelejä. Ne vaativat toimiakseen nettiyhteyden.

Pelien avulla osallistujat voivat tutustua toisiinsa paremmin ja keskustella erilaisista aiheista.

Näin korona-aikaan on parempi, että yksi pelinohjaaja hoitaa peliä, jos ryhmä kokoontuu yhteiseen tilaan. Pelejä voi pelata myös etäryhmissä, jos ohjaaja pystyy jakamaan näytön osallistujille.

Pelien ulkoasua on mahdollista vaihtaa pelisivuston TEEMA- ja VAIHDA MALLI -kohdissa. Jos luot tunnukset sivulle, voit myös muokata pelejä sopivaksi ryhmällesi.

Nettipelejä on tulossa muille RyhmäRengin sivuille. Nettipeli-avainsana ja kuvasymbolit auttavat löytämään ne eri sivuilta.

Seurapelien tunnukset


Onnenpyörä-seurapelit

Millaisen kysymyksen tai tehtävän seuraava peliin osallistuja saa? Se selviää, kun pyöräyttää onnenpyörää. Jos samaa kysymystä ei haluta pelin aikana toista kertaa, kysymyksen voi poistaa vastaamisen jälkeen POISTA-painikkeella. Onnenpyörissä on 12–20 kysymystä.

Pullonpyörityspeli

Lempikysymykset

Jossittelukysymykset

Kesäkysymykset

Syyskysymykset

Talvikysymykset

JUU tai EI -kysymykset

Juttu-tuvan juttusalkussa on lisää onnenpyöriä ja laatikkoleikkejä. Niissä on kysymyksiä, joihin voi vastata JUU tai EI.

Yksinäisyyden pyörä

Haluatko nostaa yksinäisyys-aiheen esille? Kokeile Yksinäisyyden pyörää, jossa yksinäisyydestä voi keskustella yleisellä tasolla.


Laatikkoleikki

Valitse numero, ja laatikosta ilmestyy jumppaliike.

Valitse numero ja laatikosta ilmestyy luontokysymys, johon voi vastata juu tai ei. 

Kirjain ja kysymys -peli löytyy omalta sivultaan.


Kaksipuoleiset kortit

Jokainen osallistuja voi valita vuorotellen yhden nähtävyyden tai tapahtuman ja kertoa, millä paikkakunnalla se on. Oikea vastaus paljastuu, kun korttia pyyhkäisee. Tehtävä vaikeutuu, kun vaihtoehdot vähenevät.


Helpot nettipelit -sivulla on lisää digitaalisia pelejä. Niitä voi pelata yksin tai yhdessä. Pelejä on myös muilla sivuilla. Kuvasymboli auttaa niiden löytämisessä.

Nettipelin tunnus


Digitaaliset pelit on tehty Wordwall-palvelun mallipohjien avulla. RyhmäRengin emäntä voi vaikuttaa pelien käytettävyyteen vain vähän, sisältöön sitäkin enemmän.

Hakusanat: helpot seurapelit netissä, seurapelejä netissä, digitaalisia onnenpyöriä ryhmänohjaukseen, digitaalisia pelejä ryhmille, tietokonepelejä ohjaajille, helppoja digipelejä