Kukkajuttuja

Kukkajuttuja-sivulla on keväistä ja kesäistä tekemistä. Tehtäviin ja kortteihin valitut kukat ovat monille tuttuja piha-, parveke- ja luonnonkukkia, jotka herättävät omakohtaisia muistoja. 


Nettipelin tunnus

Kukkamuistipelit netissä

Vinkki: Lisää kukka-aiheisia nettipelejä on Helpot nettipelit -sivulla.


Sinä olet kuin sinivuokko, Sinä olet kuin kaunokainen.

Kerro se kukkasin -palaute

Ryhmään osallistujien toisilleen jakama myönteinen palaute lisää me-henkeä ja lämmittää mieltä myös ryhmän jäädessä kesätauolle. Kerro se kukkasin -korteilla voi kertoa, millainen kukka vaikka vierustoverista tulee mieleen. Lämpimät ajatuksensa voi sekä kirjoittaa korttiin että kertoa samalla, kun kortin ojentaa. Toki ohjaajakin voi kukkakortit ryhmälleen jakaa.


Mikä kukkakuvia yhdistää? 3 kuvaa.

Mikä kukkakuvia yhdistää?

Kukkavisassa on tarkoituksena keksiä, mikä asia kunkin dian kolmea kukkakuvaa yhdistää. Ryhmä voi löytää parempia ratkaisuja, mitä itse tarjoan. Ensimmäinen sarja on helpompi, joten sitä kannattaa pähkäillä ensin. Mikä kuvia yhdistää? -visan idean antoi Tiina Vieraankivi.


Luonnonkukkavisa

Luonnonkukkavisassa ryhmä yrittää arvata kolmen vihjeen perusteella, mikä kukka on kyseessä. Luonnonkukkien lisäksi mukana on muinaistulokkaita eli kukkia, jotka ovat levinneet luontoon pelloilta ja puutarhoista jo kauan sitten.

Visa ei ole ihan helppo, joten sitä on hyvä pohtia yhdessä. Miettiminen on helpompaa, kun vihjeet ovat luettavissa näytöltä tai valkokankaalta. Visaa helpottaa myös se, että tulostaa ryhmälle kukkalistan, jossa vastausvaihtoehdot ovat.


Mikä kukka? Taas on tulppaaneita tulvillaan----iloinen Amsterdam.

Kukkalauluvisa

Helpossa kukkalauluvisassa on tarkoituksena keksiä, minkä kukan nimi tulee viivan paikalle. Visan voi joko näyttää valkokankaalta tai tulostaa tehtävämonisteeksi. Lopuksi ryhmä voi aivojumpata ja muistella, mitä muita kukkalauluja on olemassa.


Kukkasanasokkelo. Mitä sanoja löydät?

Kukkasanasokkelot

Sanasokkelon eli piiloristikon ideana on tunnistaa sanoja kirjaimien keskeltä. 

Tulosteen voi antaa kotitehtäväksi tai sanoja voi etsiä parin tai ryhmän kanssa paikan päällä. Sanasokkeloa voi katsella suurikokoisena älytelevisiosta tai heijastaa valkokankaalle.

Sanasokkeloita on kolme tasoa:

Taso 1 on helppo. Sanasokkelossa on vain oikein päin kirjoitettuja sanoja vaakatasossa.

Taso 2 on melko helppo. Sanasokkelossa on vain oikein päin kirjoitettuja sanoja, jotka ovat vaakasuoraan tai pystysuoraan.

Taso 3 on vaativa. Sanat voivat olla etuperin, takaperin, vaakasuoraan, pystysuoraan tai vinottain.

Kukkasanasokkelot ja ratkaisut

Lisää tehtäviä löydät Sanasokkelot-sivulta.


Kukkapähkinät

Eri tasoisia kukkapähkinöitä löytyy Kesäisiä sanapelejä -sivulta. Samalla voi opetella tunnistamaan tavallisia kukkia, jos ne eivät vielä ole tuttuja. 


Kukkapelejä

Helppoa Kukkapeliä voi pelata Kiinanpelin ohjeilla. Peli on helppo oppia ja sujuva pelata 2–8 hengen ryhmissä. Pelin tavoitteena on tunnistaa samanlaiset kukkakortit sekä kerätä enemmän kortteja kuin toiset pelaajat. Ja tietysti viettää aikaa yhdessä! Ohjeet ja kukkakortit löytyvät Kiinanpeli-sivulta.

Kukkadomino-pelistä on helppo ja haastava versio. Ohjeet ja kortit löytyvät Kukkadomino-sivulta.

Maakuntakukat tulevat tutuksi yhdistämällä  kukkien kuvia ja nimiä ryhmälle sopivalla tavalla. Jokaisesta kasvista on 2 erilaista valokuvaa, kasvin nimi ja maakunnan nimi. Ohjeet ja kortit löytyvät Maakuntakukat-sivulta.


Kukkatietoa

Kukkatestejä


Hakusanat: kukkatietovisa, päättelytehtäviä, logiikkaharjoituksia, aivojumppaa, ideoita ryhmänohjaukseen, materiaalia ryhmille, palautteen antaminen, myönteinen palaute, ryhmäyttäminen, muistelu, kukkakortteja, tuttuja ja vanhoja kukkia, muistipeli, helppoja nettipelejä, kukkatestejä