Kukkajuttuja

Kukkajuttuja-sivulla on keväistä ja kesäistä tekemistä. Erityisen hyvin kukka-aihe sopii Kukan ja Flooran päivään, joka on 13.5. tai Luonnonkukkien päivään, joka on juhannusta edeltävänä sunnuntaina.

Tehtäviin ja kortteihin valitut kukat ovat monille tuttuja lajeja, jotka herättävät omakohtaisia muistoja. Sivulle tulee uusia kukkajuttuja pitkin kesää.


Kerro se kukkasin -palaute

Ryhmään osallistujien toisilleen jakama myönteinen palaute lisää me-henkeä ja lämmittää mieltä varsinkin ryhmän jäädessä tauolle. Kerro se kukkasin -korteilla voi kertoa, millainen kukka vaikka vierustoverista tulee mieleen. Lämpimät ajatuksensa voi sekä kirjoittaa korttiin että kertoa samalla, kun kortin ojentaa. Toki ohjaajakin voi kukkakortit ryhmälleen jakaa.


Luonnonkukkavisa

Luonnonkukkavisassa ryhmä yrittää arvata kolmen vihjeen perusteella, mikä kukka on kyseessä. Luonnonkukkien lisäksi mukana on muinaistulokkaita eli kukkia, jotka ovat levinneet luontoon pelloilta ja puutarhoista jo kauan sitten.

Visa ei ole ihan helppo, joten sitä on hyvä pohtia yhdessä. Miettiminen on helpompaa, kun vihjeet ovat luettavissa näytöltä tai valkokankaalta. Visaa helpottaa myös se, että tulostaa ryhmälle kukkalistan, jossa vastausvaihtoehdot ovat.


Mikä kukkakuvia yhdistää?

Kukkavisassa on tarkoituksena keksiä, mikä asia kunkin dian kolmea kukkakuvaa yhdistää. Ryhmä voi löytää parempia ratkaisuja, mitä itse tarjoan. Ensimmäinen sarja on helpompi, joten sitä kannattaa pähkäillä ensin. Mikä kuvia yhdistää? -visan idean antoi Tiina Vieraankivi.


Kukkalauluvisa

Helpossa kukkalauluvisassa on tarkoituksena keksiä, minkä kukan nimi tulee viivan paikalle. Visan voi joko näyttää valkokankaalta tai tulostaa tehtävämonisteeksi. Lopuksi ryhmä voi aivojumpata ja muistella, mitä muita kukkalauluja on olemassa.


Kukkapähkinät

Kukkapähkinöissä kukkasanojen tavut ovat sikin sokin. Visailun yhteydessä voi opetella tunnistamaan tavallisia kukkia, jos ne eivät vielä ole tuttuja. Eri tasoisia kukkapähkinöitä löytyy Kesäisiä sanapelejä -sivulta.


Kukkapelejä

Helppoa Kukkapeliä voi pelata Kiinanpelin ohjeilla. Peli on helppo oppia ja sujuva pelata 2–8 hengen ryhmissä. Pelin tavoitteena on tunnistaa samanlaiset kukkakortit sekä kerätä enemmän kortteja kuin toiset pelaajat. Ja tietysti viettää aikaa yhdessä! Ohjeet ja kukkakortit löytyvät Kiinanpeli-sivulta.

Kukkadomino-pelistä on helppo ja haastava versio. Ohjeet ja kortit löytyvät Kukkadomino-sivulta.

Maakuntakukat tulevat tutuksi yhdistämällä  kukkien kuvia ja nimiä ryhmälle sopivalla tavalla. Jokaisesta kasvista on 2 erilaista valokuvaa, kasvin nimi ja maakunnan nimi. Ohjeet ja kortit löytyvät Maakuntakukat-sivulta.


Kukkatietoa